ΑΘΗΝΑ
21:56
|
04.10.2022
Η Γαλλία επέκτεινε τους περιορισμούς έκδοσης βίζας για να συμπεριλάβει πρώην υπουργούς, αξιωματούχους και επιχειρηματίες του Μαρόκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία επέκτεινε τους περιορισμούς έκδοσης βίζας για να συμπεριλάβει πρώην υπουργούς, αξιωματούχους και επιχειρηματίες του Μαρόκου, ανέφερε την Παρασκευή η διαδικτυακή εφημερίδα Rai Al-Youm.

Η διαμάχη σχετικά με τη γαλλική πολιτική θεωρήσεων σχετικά με τους Μαροκινούς έχει μεταφερθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταδικάζοντας την «εξευτελιστική πολιτική» του Παρισιού σχετικά με τους Μαροκινούς που υποβάλλουν αίτηση για βίζα για να επισκεφθούν τη Γαλλία.

Το Rai Al-Youm ανέφερε ότι το κοινοβούλιο συζήτησε πρώην υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, γιατρούς και μηχανικούς στους οποίους αρνήθηκαν τη γαλλική βίζα και σκόπευαν να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις στο Παρίσι.

Το Κοινοβούλιο κάλεσε τη μαροκινή κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη «μαροκινή αξιοπρέπεια» και ζήτησε από τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις για βίζα είχαν απορριφθεί να υποβάλουν νομικές καταγγελίες για επιστροφή των τελών τους.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Γαλλία επέβαλε περιορισμούς στις αιτήσεις βίζας από την Αλγερία, την Τυνησία και το Μαρόκο ως τιμωρία για την απόρριψή τους να αποδεχτούν την επιστροφή των πολιτών τους που διαμένουν παράνομα σε γαλλικό έδαφος.

Η Γαλλία μείωσε την ποσόστωση των αιτήσεων για βίζα για την Τυνησία κατά 30 τοις εκατό και 50 τοις εκατό για την Αλγερία και το Μαρόκο, αντίστοιχα.

Αργότερα, σύμφωνα με Μαροκινούς ακτιβιστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Παρίσι μείωσε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην Αλγερία και την Τυνησία, αλλά τους διατήρησε για το Μαρόκο.

Μαροκινές πηγές ανέφεραν ότι τα γαλλικά προξενεία μείωσαν τις αποδοχές αιτήσεων βίζας για αυτά κατά τουλάχιστον 70%.

Παρόλο που ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ Β’ βρίσκεται στη Γαλλία εδώ και δύο μήνες, το Παρίσι έχει εγκαταλείψει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Αλγερία και την Τυνησία και διατήρησε αυτές που είχαν τεθεί για το Μαρόκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Ως «τεράστια σιωνίστρια» αυτοπροσδιορίζεται η Λιζ Τρας

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν εμπιστεύεται τη Δύση

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους Αμερικανούς βουλευτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα