ΑΘΗΝΑ
14:04
|
20.04.2024
Χιλιάδες πιστοί μετείχαν στους εορτασμούς της 425η επετείου της μετακομιδής της Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Ποτσάεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες πιστοί μετείχαν στους εορτασμούς της 425η επετείου της μετακομιδής της Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Ποτσάεφ στην ομώνυμη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ποτσάεφ, όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, αναφέρει το πρακτορείο Ρομφαία.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος παρακάλεσε τον Θεό να χαρίσει έλεος στον ουκρανικό λαό, για να συνετίσει ο Κύριος τους άρχοντες, να ενδυναμώνει τους στρατιώτες, να ελευθερώσει τους αιχμαλώτους, να θεραπεύσει τους ασθενείς και να στεγάσει όσους έχασαν το σπίτι τους.

Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτανεία με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου.

Στους εορτασμούς ήταν παρών και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς, ο οποίος δήλωσε: «Δεν βλέπω στους ναούς της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όσο σε αυτές τις δημοσκοπήσεις. Δεν βλέπω! Πράγματι, είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι φοβούνται σήμερα να εκκλησιάζονται σε ναούς μας σε μεμονωμένες περιοχές της χώρας. Και φοβούνται να μιλούν ανοικτά ότι ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Μου ανέφεραν στο Ποτσάεφ πολλά τέτοια περιστατικά όταν σε πιστούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, δασκάλους ή δημόσιους υπαλλήλους, απειλούν με απόλυση μόνον για το ότι ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Και μάλιστα απολύουν, και αυτά τα περιστατικά είναι αρκετά! Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν φοβούνται τίποτε. Τόσο χθες, όσο και σήμερα είδαμε πολλούς τέτοιους στο Ποτσάεφ. Άλλο είναι οι συμπάθειες, και άλλο είναι η πραγματική συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας. Τα ΜΜΕ είναι εκείνα που αναπτύσσουν τις συμπάθειες, ενώ ζωή μέσα στην Εκκλησία διαμορφώνεται από την κλήση από τον Θεό. Ο Θεός καλεί τους πάντες, αλλά δεν ανταποκρίνονται οι πάντες».

Η Λαύρα του Ποτσάιφ είναι το πιο ιστορικό μοναστήρι της Ουκρανίας, μαζί με τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία και ελέγχεται, παρά τις εντάσεις, από την υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανική Εκκλησία υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Σφοδρές αντιδράσεις Χριστιανών για την επίθεση με μαχαίρι σε ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το σπιράλ της βίας στη Μέση Ανατολή

Η υποκρισία των αγιορειτών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα