ΑΘΗΝΑ
18:52
|
01.12.2022
Γκλοπ, σπρέι πιπεριού, ρίψεις νερού και προσαγωγές κατά των μελών του οικολογικού κινήματος ενώ η ξηρασία στεγνώνει τα ποτάμια της Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει επιχείρησε η γερμανική αστυνομία να διαλύσει συγκέντρωση ακτιβιστών του οικολογικού κινήματος Extinction Rebellion στο Αμβούργο. Οι αστυνομικοί με γκλοπ, σπρέι πιπεριού, ρίψεις νερού αλλά και προσαγωγές επιτέθηκαν σε διαδηλωτές και διαδηλώτριες, που απέκλεισαν χθες τη γέφυρα Κάτβικ στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού κατά των αστυνομικών. Ωστόσο, εκπρόσωπος των διοργανωτών της διαμαρτυρίας, Extinction Rebellion, έκανε λόγο για νέα κορύφωση της αστυνομικής βίας.

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν επίσης τη γέφυρα Κέλμπραντ και, μεταξύ άλλων, σιδηροτροχιές που χρησιμοποιεί ο οργανισμός του λιμένα του Αμβούργου. «Αποκλείσαμε κεντρικό κόμβο του γερμανικού εξωτερικού εμπορίου για να προσελκύσουμε την προσοχή στις συνέπειες της σύγχρονης αποικιοκρατίας, ανέφερε ανακοίνωση του οικολογικού κινήματος Extinction Rebellion.

Χθες στο Αμβούργο έγιναν τουλάχιστον πέντε κινητοποιήσεις με σκοπό να «διακόψουν την κυκλοφορία φορτίου» σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην επέκταση των υποδομών ορυκτών καυσίμων. Στην πρώτη πορεία, περίπου 2.000 άνθρωποι έκαναν πορεία από το πάρκο Αλτόνα προς κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό.

«Η κλιματική κρίση γίνεται όλο και χειρότερη. Αλλά αντί να καταργηθεί τελικά το φυσικό αέριο, η γερμανική ακτή θα καλυφθεί με τερματικούς σταθμούς LNG» σχολίασε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Έντε Γκελάντε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Εισαγγελική απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα