ΑΘΗΝΑ
23:01
|
02.02.2023
Η τελική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μπορεί να επιτευχθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τελική συμφωνία για την αποκατάσταση του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μπορεί να επιτευχθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση ευνοϊκής εξέλιξης των γεγονότων, δήλωσε στο TASS ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ σε συνέντευξή του.

«Σε περίπτωση ευνοϊκής εξέλιξης των γεγονότων η τελική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα», είπε όταν τέθηκε σε σχετική ερώτηση. «Ωστόσο, είναι δυνατό εάν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες της Βιέννης συμφωνήσουν με την έκδοση του κειμένου που παρείχαν οι συντονιστές της ΕΕ στις 8 Αυγούστου. Εάν εμφανιστούν τροπολογίες, αντιρρήσεις, είναι δύσκολο να προβλεφθούν περαιτέρω εξελίξεις τώρα. Πρέπει να περιμένουμε την αρχή της επόμενης εβδομάδας», είπε ο διπλωμάτης. الرهان الرياضي

Οι συντονιστές της ΕΕ έχουν κάνει αρκετές τροπολογίες στο κείμενο που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι, πρόσθεσε ο Ουλιάνοφ. 888 casino

«Αυτό δεν είναι κείμενο της ΕΕ, αλλά αυτό που αναπτύχθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο. المراهنات الرياضية Ως συντονιστές, οι εκπρόσωποι της ΕΕ μπορεί να προσφέρουν επιλογές συμβιβασμού, κάτι που έκαναν. Πράγματι, οι ΗΠΑ προφανώς συμφώνησαν, ενώ το Ιράν δεν έχει ακόμη καθορίσει τη θέση της για το κείμενο, γι’ αυτό δεν θα κάνω εικασίες για τα ζητήματα που μπορεί να έχει ακόμη η Τεχεράνη», εξήγησε.

Το 2015, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία κατέληξαν σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση γύρω από το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το 2018, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμφωνία, με την Ουάσιγκτον να επιβάλλει τις πιο σαρωτικές κυρώσεις που έχει ποτέ στην Τεχεράνη. Ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου, Τζο Μπάιντεν, έχει επανειλημμένα δηλώσει την υποστήριξή του για την επανένταξη της πυρηνικής συμφωνίας.

Από τον περασμένο Απρίλιο, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Γαλλία διεξάγουν συζητήσεις με το Ιράν στη Βιέννη για την αναβίωση του JCPOA στην αρχική του μορφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρεσβεία του Τσαντ στο Ισραήλ και πιθανή συμφωνία Τελ Αβίβ-Χαρτούμ

Νότια Αμερική: Αυστηρή ουδετερότητα, διπλωματία για την ειρήνη και μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου με την Ε.Ε.

Η Αυστρία θα δώσει βίζα στην αποστολή της Ρωσίας για τη συνέλευση του ΟΑΣΕ

Τουρκικές διαμαρτυρίες για το κλείσιμο προξενείων και πρεσβειών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα