ΑΘΗΝΑ
23:53
|
28.09.2022
Οι πλημμυροπαθείς και οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν τις 66.000 ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της περιόδου των βροχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νεότερο απολογισμό θυμάτων και καταστροφών προχώρησαν σήμερα οι αρχές στον Νίγηρα με αφορμή τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα από τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως ανακοινώθηκε από τις πλημμύρες πνίγηκαν τουλάχιστον 32 άνθρωποι ενώ οι άστεγοι πλημμυροπαθείς και οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν τις 66.000.

Σύμφωνα με τις αρχές της δυτικοαφρικανικής χώρας μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν αναφερθεί 15 πνιγμοί και 17 θάνατοι από καταρρεύσεις σπιτιών. 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ οι πληγέντες από τη θεομηνία υπολογίζονται σε 66.781.

Στον προηγούμενο απολογισμό, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 4 Αυγούστου, οι αρχές του Νίγηρα έκαναν λόγο για 24 νεκρούς και περισσότερους από 50.000 πληγέντες.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι οι Ζίντερ (κεντροανατολικά), Ντίφα (νοτιοανατολικά) και Τιλαμπέρι (νοτιοδυτικά). Οι βροχές προκάλεσαν φθορές σε περισσότερα από 7.000 σπίτια και κατέστρεψαν κέντρα υγείας, καταστήματα και σιταποθήκες.

Η περίοδος των βροχών στον Νίγηρα (από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο) προκαλεί δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Το 2021 είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ενώ οι πληγέντες υπολογίστηκαν σε περισσότερους από 200.000, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό, λέει ο Πρόεδρος του Ιράν

Ο «Ίαν» σαρώνει τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα

Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τα δημοψηφίσματα, λέει η Μόσχα

Το «Yunus» βγαίνει παγανιά…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα