ΑΘΗΝΑ
19:49
|
01.12.2022
Εν μέσω του έντονου καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, απαγορεύεται επίσης το πλύσιμο των αυτοκινήτων, σε ένα μέτρο που θα επηρεάσει 15 εκατομμύρια πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία ύδρευσης Thames Water ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης λάστιχου ποτίσματος από την 24η Αυγούστου σε όλη τη νότια Αγγλία, σε μια κίνηση που θα επηρεάσει 15 εκατομμύρια πολίτες.

Η χρήση λάστιχου για το πότισμα των κήπων ή για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων δεν θα επιτρέπεται πλέον, παρά μόνο από τις επιχειρήσεις και τους αγρότες. كيف تربح في القمار Η προσωρινή απαγόρευση έρχεται μετά από αναφορές ότι η πηγή του Τάμεση έχει στερέψει κατά την διάρκεια της ξηρασίας που πλήττει την Ευρώπη. لعبت البوكر

Το μέτρο ακολουθεί αντίστοιχη απαγόρευση που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια από την εταιρεία ύδρευσης South West Water, που καλύπτει την Κορνουάλη και τμήματα του βόρειου Ντέβον, μετά από εξαιρετικά ξηρές συνθήκες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της χώρας να έχει κηρύξει επίσημα ξηρασία σε οκτώ περιοχές της Αγγλίας.

Η Σάρα Μπέντλεϊ, διευθύνουσα σύμβουλος της Thames Water, δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν μια «πολύ δύσκολη απόφαση», προσθέτοντας ότι «Μετά από μήνες βροχοπτώσεων κάτω του μέσου όρου και τις πρόσφατες ακραίες θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι υδάτινοι πόροι στην περιοχή μας έχουν εξαντληθεί».

«Η ζήτηση των πελατών βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα και τώρα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του σχεδίου ξηρασίας για να διατηρήσουμε το νερό, να μετριάσουμε περαιτέρω κινδύνους και να διασφαλίσουμε τις μελλοντικές προμήθειες».

Σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ανέφερε πως «Μετά τον ξηρότερο Ιούλιο που έχει καταγραφεί και τις βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου τους 10 από τους τελευταίους 12 μήνες, η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια και τους υδροφόρους ορίζοντές μας είναι πολύ χαμηλότερη από το συνηθισμένο. Έχουμε περισσότερες ομάδες που μειώνουν τις διαρροές από ποτέ, δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να βρούμε και να διορθώσουμε περισσότερες από 1.100 διαρροές κάθε εβδομάδα. Οι πρόσφατοι καύσωνες σημαίνουν ότι η ζήτηση για νερό βρίσκεται επίσης σε επίπεδα ρεκόρ».

«Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να προμηθεύσουμε τους πάντες και οι πελάτες ήταν εξαιρετικοί στην εξοικονόμηση νερού όπου μπορούν. Όμως, με χαμηλές βροχοπτώσεις για τους επόμενους μήνες, πρέπει τώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στο σχέδιο ξηρασίας. Όλα όσα κάνουμε τώρα θα βοηθήσουν στην προστασία των προμηθειών το επόμενο καλοκαίρι και θα βοηθήσουν το περιβάλλον. اسرار ماكينة القمار Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι περιορισμοί επηρεάζουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες γύρω από το σπίτι σας και πέρα από αυτό και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Πέντε νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

Εισαγγελική απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα