ΑΘΗΝΑ
17:23
|
26.04.2024
Η 56χρονη κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ είπε ότι το κόμμα της έχει «παραδοθεί» στην προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά τη βαριά ήττα της στο Γουαϊόμινγκ η Λιζ Τσέινι, ορκισμένη εχθρός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε το ίδιο της το κόμμα υποστηρίζοντας πως έχει «παραδοθεί στη λατρεία της προσωπικότητας» του μεγιστάνα των ακινήτων.

Η Λιζ Τσέινι, κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, έχασε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της υποψήφιας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ηττήθηκε από την πρωτοεμφανιζόμενη στην πολιτική δικηγόρο, Χάριετ Χέιγκμαν, την προστατευόμενη του 45ου προέδρου των ΗΠΑ στο Γουαϊόμινγκ.

Η επανεκλογή της Τσέινι στη συντηρητική κοινωνία του Γουαϊόμινγκ μετατράπηκε σε «Γολγοθά» όταν αποφάσισε να γίνει συμπρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργεί την έρευνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Η 56χρονη κόρη του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν» της αμερικανικής πολιτικής έχει επίσης ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του Τραμπ.

Μία ημέρα μετά την ήττα της στράφηκε κατά του κόμματος λέγοντας στην εκπομπή «Today» του αμερικανού δικτύου, NBC: «Πιστεύω ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει σήμερα τα χάλια του. Το κόμμα έχει… αγκαλιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ και έχει αγκαλιάσει την κουλτούρα λατρείας προς το πρόσωπό του».

Η Λιζ Τσέινι φάνηκε να διευρύνει την επίθεσή της εναντίον του θυελλώδη μεγιστάνα, δηλώνοντας διασπείρει «δολίως» το «ψέμα» ότι η έφοδος που έκαναν στο σπίτι του στη Φλόριντα ομοσπονδιακοί αστυνομικοί την περασμένη εβδομάδα εντασσόταν στο πλαίσιο συνωμοσίας που απεργάζονται πολιτικοί του αντίπαλοι με σκοπό την πολιτική εξόντωσή του, στο πλαίσιο του «κυνηγιού μαγισσών», όπως το θέτει.

Προβάλλοντας αυτό το «ψέμα», είπε η βουλεύτρια Τσέινι στην ομιλία της με την οποία αναγνώρισε την ήττα της, ο κ. Τραμπ «γνωρίζει ότι (…) θα πυροδοτήσει βία και απειλές για βία. Αυτό είχε συμβεί την 6η Ιανουαρίου και συμβαίνει ξανά τώρα». Κατήγγειλε ειδικά το γεγονός πως άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο δημοσιοποίησαν τα ονόματα δύο ανδρών του FBI που συμμετείχαν στην έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο. «Αυτό ήταν σκόπιμο και κακόβουλο», έκρινε η κυρία Τσέινι. «Κανένας πατριώτης Αμερικανός δεν πρέπει να συγχωρήσει αυτές τις απειλές ή να εκφοβιστεί. Η σπουδαία χώρα μας δεν πρέπει να κυβερνάται από όχλο που προκαλείται μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

«Η Λιζ Τσέινι θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό της, για τον τρόπο που ενέργησε, για τα γεμάτα μοχθηρία και φαρισαϊσμό λόγια που ξεστόμισε για άλλους», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, τον Truth Social, αφού η αντίπαλός του αναγνώρισε την ήττα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα