ΑΘΗΝΑ
18:38
|
27.03.2023
Μέχρι τα τέλη του 2023 ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση τη κυβέρνησής του να μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας για το φυσικό αέριο από το γενικό 19% στο 7% ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Όλαφ Σολτς.

Το μέτρο, όπως και η εισφορά 2,4 λεπτών ανά κιλοβατώρα στο φυσικό αέριο που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2023, με τον Γερμανό καγκελάριο να δηλώνει ότι αναμένει από τις εταιρείες του χώρου της ενέργειας να μετακυλίσουν το όφελος από την μείωση του φόρου, ακέραιο στους καταναλωτές.

Αρχικά, η κυβέρνηση Σόλτς είχε δηλώσει ότι ήλπιζε να αμβλύνει το βάρος που υφίστανται τα νοικοκυριά από τις εκτοξευμένες στα ύψη τιμές, απαλλάσσοντας πλήρως το φυσικό αέριο από τον ΦΠΑ, αλλά η Ε.Ε. δεν ενέκρινε την συγκεκριμένη πρόταση.

Αυτό που μπόρεσε να κάνει το Βερολίνο χωρίς να χρειαστεί την έγκριση των Βρυξελλών, ήταν να μειώσει τον συντελεστή.

Στη Γερμανία, ο χαμηλός συντελεστής 7% επιβάλλεται σε αγαθά που θεωρούνται είτε απαραίτητα είτε πολιτιστικής αξίας, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, των τοπικών μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, των βιβλίων, των περιοδικών και των εισιτηρίων για θέατρο και μουσεία.

Το φυσικό αέριο αποτελεί το πιο δημοφιλές μέσο οικιακής θέρμανσης στη χώρα, καλύπτοντας κάτι λιγότερο από τα μισά σπίτια και εγκαταστάσεις χώρων εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Citigroup: Οικονομικά «ασφαλές καταφύγιο» η Κίνα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας

ΜέΡΑ25: Οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να παρακαμφθούν

Η First Citizens αγοράζει τη Silicon Valley Bank

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα