ΑΘΗΝΑ
21:04
|
04.10.2022
«Το Ευρωκοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές», επισημαίνει η πρόεδρος του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ανησυχώ πολύ για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. Παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το αν συμβαίνουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος», επισημαίνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, σε απάντησή της σε ερώτηση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Στην απαντητική της επιστολή η κ. Μετσόλα υπογραμμίζει ότι «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές και να διαθέσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας από τους εμπειρογνώμονες του σε θέματα κυβερνοασφάλειας» ενώ ενημερώνει πως έχει ήδη λάβει ένα πρώτο αίτημα για παροχή πληροφοριών από ελληνική αρχή, στο οποίο θα ανταποκριθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει υπερήφανη που με δική της πρωτοβουλία, τον περασμένο Απρίλιο, ενώ προσθέτει πως η ειδική εξεταστική επιτροπή που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο για τη διερεύνηση της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων προγραμμάτων παρακολούθησης «θα συμβάλει στις συνολικές προσπάθειες για τον τερματισμό των παράνομων πρακτικών», οι οποίες αναγνωρίζει ότι «σύμφωνα με τις εκθέσεις, είναι ευρέως διαδεδομένες».

Τέλος, η κ. Μετσόλα δεσμεύεται πως θα ενημερώσει τη Διάσκεψη των Προέδρων στην επόμενη συνεδρίασή της, για τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να αποφασίσει εάν το θέμα θα συζητηθεί ή όχι στην Ολομέλεια, όπως έχει ζητήσει τόσο η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όσο και η η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την Αρχή Ανταγωνισμού της Αιγύπτου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα