ΑΘΗΝΑ
15:29
|
05.05.2024
Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σκιά της χθεσινής ανακοίνωσης για την εκτίναξη του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News.

Την ώρα που ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 10,1%, φτάνοντας σε υψηλό 40 ετών και εντείνοντας την πίεση στους καταναλωτές, την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Αγγλίας, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα επιλέγει, με επιστολική ψήφο, τον νέο ηγέτη του, αφού ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, με την Τρας να βρίσκετε στην κορυφή των προτιμήσεων των μελών του Κόμματος, προηγούμενη του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει 66% και ο Σούνακ 34%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου στη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σίγουρα πάντως οι πανηγυρισμοί για τον νικητή θα είναι περιορισμένοι, καθώς την ίδια ώρα, η κοινωνική αναταραχή εντείνεται, με τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, τα ταχυδρομεία και τα λιμάνια της Βρετανίας να κατεβαίνουν στους δρόμους τις επόμενες ημέρες με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις καθώς εξαιτίας του πληθωρισμού βλέπουν την αγοραστική τους ισχύ συνεχώς να μειώνεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα