ΑΘΗΝΑ
07:28
|
12.05.2024
Το Αφγανιστάν μπορεί να παράσχει ορυκτά σε αντάλλαγμα για την προμήθεια πετρελαίου, καθώς δεν υφίστανται κυρώσεις για την προμήθεια πρώτων υλών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tο Αφγανιστάν προσφέρθηκε να παράσχει ορυκτά που εξορύσσονται στη χώρα με αντάλλαγμα πετρελαϊκά προϊόντα από την Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου του Αφγανιστάν, Νουριντίν Αζίζι.

«Προτεραιότητά μας είναι να εισάγουμε ρωσικά αγαθά στο πλαίσιο ενός συστήματος ανταλλαγής», προσθέτοντας ότι «εάν οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν λειτουργούν, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οικονομικές συναλλαγές», ανέφερε ο Αζίζι.

Η Καμπούλ, σε αντάλλαγμα για την προμήθεια πετρελαίου από τη Ρωσία, θα μπορούσε να προσφέρει στη Μόσχα ορυκτά που εξορύσσονται στο Αφγανιστάν, καθώς και προμήθειες σταφίδας και φαρμακευτικών βοτάνων.

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου του Αφγανιστάν έφτασε στη Μόσχα την 14η Αυγούστου για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων. Επί του παρόντος δεν έχουν επιβληθεί περιορισμοί στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια πρώτων υλών, σημείωσε ο Αζίζι, λέγοντας επίσης ότι αν χρειαστεί, «το Αφγανιστάν μπορεί να πληρώσει για αυτά τα αγαθά με χρήματα».

«Σχεδιάζουμε να εισάγουμε περίπου 1 εκατομμύριο τόνους βενζίνης και την ίδια ποσότητα ντίζελ. Μια συμφωνία πρέπει να σέβεται τα συμφέροντα και των δύο χωρών. Καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και μία από τις βασικές προτεραιότητες της χώρας μας, θα θέλαμε να καταλήξουμε σε μια τέτοια συμφωνία το συντομότερο δυνατό», υποστήριξε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι πιθανό να υπογραφεί φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Αντιπαράθεση Φιλιππίνων-Κίνας με φόντο μια αμφισβητούμενη ατόλη

ΗΠΑ: Το Ισραήλ μπορεί να παραβίασε το διεθνές δίκαιο με αμερικανικά όπλα στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά επίσημα τη λήξη της αποστολής του ΟΗΕ στη Βαγδάτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα