ΑΘΗΝΑ
11:33
|
22.09.2024
Η εθνική φορολογική υπηρεσία διεξάγει εκστρατεία με στόχο την τόνωση της ζήτησης αλκοόλ από τους νέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποχή των νέων από την κατανάλωση αλκοόλ είναι γενικά ευπρόσδεκτη ως θετική τάση, ωστόσο αποτελεί άσχημα νέα για τις εταιρείες παραγωγής αλκοολούχων ποτών και τις κυβερνήσεις που βλέπουν τα φορολογικά έσοδα από το αλκοόλ να «στερεύουν».

Η κατανάλωση αλκοόλ στην Ιαπωνία βρίσκεται σε πτωτική πορεία από την δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εμπόδισαν πολλούς ανθρώπους να επισκεφθούν τις παμπ και τα μπαρ της Ιαπωνίας και οι πολίτες απλά δεν πίνουν αρκετά στο σπίτι, όπως ανέφερε η φορολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Έτσι, η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας υιοθέτησε μια ανορθόδοξη προσέγγιση για να προσπαθήσει να ενθαρρύνει τους νεαρούς ενήλικες Ιάπωνες να πίνουν περισσότερο, με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό που ονομάζεται «Sake Viva!».

Η εκστρατεία καλεί τους συμμετέχοντες να υποβάλουν ιδέες για το πώς θα «τονωθεί η ζήτηση από τους νέους» για αλκοόλ μέσω νέων υπηρεσιών, μεθόδων προώθησης, προϊόντων, σχεδίων ακόμη και με την αξιοποίηση τεχνικών πωλήσεων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει προωθητικές ιδέες για όλα τα είδη ιαπωνικού αλκοόλ, με δικαίωμα συμμετοχής έως την 9η Σεπτεμβρίου. Οι φιναλίστ θα προσκληθούν σε μια διαβούλευση με ειδικούς τον Οκτώβριο, πριν από ένα τελικό τουρνουά τον Νοέμβριο στο Τόκιο. Ο νικητής θα λάβει υποστήριξη για την εμπορευματοποίηση του σχεδίου του, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Σε μια έκθεση του 2021, η φορολογική υπηρεσία ανέφερε ότι οι δασμοί για το ποτό ήταν μια σημαντική πηγή εσόδων για την κυβέρνηση για αιώνες, αλλά έχουν μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ιαπωνία έλαβε 1,1 τρισεκατομμύρια γιεν (8,05 δισεκατομμύρια ευρώ) σε φόρους αλκοόλ το 2021, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,7% των συνολικών φορολογικών εσόδων, σε σύγκριση με 3% το 2011 και 5% το 1980.

Πέρυσι, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε για τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, χαρακτήρισε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ «μείζον κοινωνικό πρόβλημα» που παρέμεινε παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της κατανάλωσης και προέτρεψε τα άτομα με ανθυγιεινές συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ να «επανεξετάσουν» την σχέση τους με το αλκοόλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία – 2 νεκροί, 2 διασωθέντες

Οι εκλογές στη Σρι Λάνκα περνούν σε ιστορική δεύτερη καταμέτρηση

ΗΠΑ: 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από πυρά στην Αλαμπάμα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του Al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα