ΑΘΗΝΑ
01:50
|
20.09.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θυμίζει σε Ισραήλ και ΗΠΑ πως η διορία που έχει δώσει για συμφωνία επίλυσης διαφορών Λιβάνου-Ισραήλ εκπνέει περίπου σε ένα μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εάν ο Λίβανος εξασφαλίσει τα δικαιώματά του η ηρεμία θα διατηρηθεί. Ωστόσο η κλιμάκωση θα είναι αναπόφευκτη εάν αμφισβητηθούν τα δικαιώματα του Λιβάνου» ξεκαθάρισε απόψε για μία ακόμη φορά ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής πολιτικής και ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα με δηλώσεις του σε δημόσια εκδήλωση στην περιοχή Ζάντα της κοιλάδας Μπεκάα.

Όπως εξήγησε «τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Λιβάνου και η διαφιλονικούμενη περιοχή στο οικόπεδο Καρίς δεν θα επηρεαστούν από το εάν θα υπογραφεί ή όχι συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Ιράν και άλλων χωρών για τον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν αντιπολιτευόμενα κόμματα στον Λίβανο που κατηγορούν την Χεζμπολάχ ότι συνδέει τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με την επίλυση των θαλάσσιων συνοριακών διαφορών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Συνέστησε στον Αμερικανό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Ενέργειας, Έιμος Χοκστάιν, που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ των δύο χωρών να μην χρονοτριβεί περαιτέρω επειδή ο χρόνος τρέχει και μειώνεται η προθεσμία που έχει δώσει ο ίδιος ο Νασράλα για επίλυση των θαλάσσιων συνοριακών διαφορών Ισραήλ-Λιβάνου ως τον Σεπτέμβριο.

Νέος γύρος διαπραγατεύσεων μεταξύ Λιβάνου Ισραήλ για θαλάσσια σύνορα με  φόντο τις γεωτρήσεις!! - <b><i><u>Newsplanet09</u></i></b>

Το σχέδιο απέλασης 15.000 Σύρων το μήνα από τον Λίβανο

Σχέδιο απέλασης περίπου 15.000 Σύρων προσφύγων το μήνα από τον Λίβανο στη Συρία καταστρώνει ο Λιβανέζος Πρόεδρος Μισέλ Αούν σε συνεννόηση με τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας στο φόντο της δεινής οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα από το φθινόπωρο του 2019.

Στις 16 Αυγούστου ο

Στις 16 Αυγούστου ο Λιβανέζος υπηρεσιακός υπουργός Εκτοπισμένων, Ισάμ Χαραφεντίν συνάντησε στη Δαμασκό τον Σύρο υπουργό Τοπικής Διοίκησης Χουσείν Μακχούφ, με τον τελευταίο να δηλώνει πως οι «πόρτες είναι ανοικτές για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων» από τον γειτονικό Λίβανο. Ο Μακχφούφ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ είναι έτοιμη να παράσχει στέγη σε όσους επιστρέψουν και διαπιστώσουν πως τα σπίτια τους καταστράφηκαν στη διάρκεια του 11ετούς πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα