ΑΘΗΝΑ
03:11
|
28.04.2024
«Η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, σπρώχνοντας τους προς τα σύνορα μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προκλητικές» και άσχετες με την «αλήθεια και την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που επανάφερε τις  γνωστές αιτιάσεις περί «εκπαίδευσης» Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο Λαύριο.

Σουλεϊμάν Σοϊλού | politic.gr

Ο Θεοδωρικάκος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα ενώ αντίθετα «η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, σπρώχνοντας τους προς τα σύνορα μας» τα οποία η Ελλάδα «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού αναφέρει:

 «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα