ΑΘΗΝΑ
10:46
|
19.04.2024
Θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο εξερεύνησης κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μιανμάρ σε συνεργασία με την Ρωσία και την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μιανμάρ σχεδιάζει να εισάγει ρωσική βενζίνη και μαζούτ για να αμβλύνει τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό και τις αυξανόμενες τιμές, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της στρατιωτικής κυβέρνησης της χώρας.

«Έχουμε λάβει άδεια να εισάγουμε βενζίνη από την Ρωσία», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζάου Μιν Τουν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η Μιανμάρ προτιμά τις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές για την «ποιότητα και το χαμηλό κόστος» τους.

Ο Ζάου Μιν Τουν ανέφερε ότι ο επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ, Μιν Άουνγκ Χλάινγκ, συζήτησε για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ρωσία τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο εξερεύνησης κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μιανμάρ σε συνεργασία με την Ρωσία και την Κίνα.

Η Μιανμάρ εισάγει τώρα τα καύσιμά της μέσω της Σιγκαπούρης, ενώ οι αποστολές μαζούτ από την Ρωσία πρόκειται να αρχίσουν να φθάνουν από τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε σε κρατική εφημερίδα, ο στρατός έχει επίσης συστήσει μια Επιτροπή Αγοράς Ρωσικού Πετρελαίου για την επίβλεψη των αγορών, των εισαγωγών και των μεταφορών καυσίμων σε λογικές τιμές με βάση τις ανάγκες της Μιανμάρ.

Η Μιανμάρ έχει πληγεί σκληρά από τις υψηλές τιμές των καυσίμων και τις διακοπές ρεύματος, ωθώντας τη στρατιωτική ηγεσία της να στραφεί στις εισαγωγές μαζούτ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτιναχθεί περίπου στο 350% μετά το πραξικόπημα του περασμένου Φεβρουαρίου στα 2.300-2.700 κιάτ (περίπου 1 ευρώ) ανά λίτρο. Την τελευταία εβδομάδα, τα πρατήρια καυσίμων έκλεισαν σε διάφορα μέρη της χώρας λόγω ελλείψεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα