ΑΘΗΝΑ
06:22
|
06.07.2024
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις εξαιτίας των μουσώνων σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους στη βόρεια και ανατολική Ινδία τις τελευταίες 3 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους στη βόρεια και ανατολική Ινδία τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι βροχές κατέκλυσαν εκατοντάδες χωριά, παρασύροντας σπίτια και αφήνοντας τους κατοίκους αποκλεισμένους, καθώς τα συνεργεία διάσωσης αγωνίζονται για να απομακρύνουν τους επιζώντες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η ομοσπονδιακή μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει ότι η Ινδία ήταν πιθανό να δεχθεί μια μέση ποσότητα βροχών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας συνολικά καλές αποδόσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας που βασίζεται στη γεωργία για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η γεωργία συνεισφέρει περίπου το 15% στην οικονομία των 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Ινδίας, ενώ διατηρεί περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των 1,3 δισεκατομμυρίων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην πολιτεία Χιματσάλ Πραντές των Ιμαλαΐων τις τελευταίες τρεις ημέρες σκότωσαν τουλάχιστον 36 ανθρώπους, δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος της πολιτείας.

Στη γειτονική ορεινή πολιτεία Uttarakhand, επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι τέσσερις ήταν νεκροί και 13 αγνοούνται λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.

«Έχουμε αναπτύξει ελικόπτερα για να διασώσουμε ανθρώπους που έχουν κολλήσει σε απομακρυσμένες περιοχές λόγω περιστατικών που σχετίζονται με τη βροχή. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε ο Ραντζίτ Κουμάρ Σίνχα, ένας αξιωματούχος στο τμήμα διαχείρισης καταστροφών του Uttarakhand.

Στην ανατολική πολιτεία της Οντίσα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των συνεχιζόμενων καταρρακτωδών βροχών, δήλωσε πολιτειακός αξιωματούχος.

Οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει σχεδόν 800.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει χιλιάδες από τα σπίτια τους στην Οντίσα, με τις βροχές να διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και να καταστρέφουν τις οδικές υποδομές.

Η πολιτεία έχει εκκενώσει μέχρι στιγμής 120.000 ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές.

Οι αρχές στην περιοχή Ramgarh της ανατολικής πολιτείας Jharkhand δήλωσαν ότι πέντε άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά του φουσκωμένου ποταμού Nalkari το Σάββατο.

Τέσσερα πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Μπαντχβί Μίσρα, αξιωματούχος της περιοχής στο Ramgarh.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα