ΑΘΗΝΑ
01:58
|
20.04.2024
Προβλέπουν σοβαρή υγειονομική κρίση λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας που θα μπορούσε να αφήσει νοσοκομεία δίχως θέρμανση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθρωπιστική κρίση υγείας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) τον ερχόμενο χειμώνα εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει επειγόντως την τακτοποίηση των λογαριασμών ηλεκτρικού των βρετανικών νοσοκομείων και κέντρων υγείας προειδοποιεί με επιστολή της η Συνομοσπονδία Εργαζομένων στο ΕΣΥ με αποδέκτη τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Ναντίμ Ζαχάουι.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρή υγειονομική κρίση λόγω αύξησης των ποσοστών θνησιμότητας ασθενών από την πιθανή έλλειψη θέρμανσης, ζεστών γευμάτων στο ήδη καταπονημένο (από την πανδημία και τις πολυετείς πολιτικές λιτότητας) νοσηλευτικό σύστημα.

Distressed-looking person reads energy bill

Ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Συνομοσπονδίας του βρετανικού ΕΣΥ, Μάθιου Τέιλορ, δήλωσε πως τα νοσοκομεία της χώρας θα αντιμετωπίσουν τον πιο δύσκολο χειμώνα στην ιστορία τους προσθέτοντας πως η πρόβλεψη για μεγάλη αύξηση των τιμολογίων ρεύματος από τον ερχόμενο Οκτώβρη, τα οποία από 1.400 στερλίνες ετησίως που ήταν ως τον Οκτώβριο του 2021 και τις 2.000 στερλίνες που είναι σήμερα αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο να ξεπεράσουν τις 4.200 στερλίνες.

Bailiffs pursued Laura Kennedy for a debt owed to Scottish Power, but she had never been a customer of the firm.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου μία νέα έκθεση εκτιμούσε ότι ως τον Ιανουάριο τα 2/3 όλων των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσουν ενεργειακή φτώχεια, αφού τα έξοδα για ηλεκτρικό και καύσιμα αναμένεται να ξεπεράσουν το 10% του οικογενειακού εισοδήματος. Το προσωρινό επίδομα 400 λιρών που υποσχέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ που διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών και το πρωθυπουργικό αξίωμα δεν αναμένεται να απαλύνει το σοβαρό πρόβλημα της επικείμενης θύελλας ενεργειακής φτώχειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα