ΑΘΗΝΑ
00:36
|
02.05.2024
Ο 81χρονος πολυθεσίτης Άντονι Φάουτσι δεν συνταξιοδοτείται. Απλώς αποσύρεται από δημόσια αξιώματα για να δει τα...επόμενα βήματα στην καριέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποσυρθεί στο τέλος τρέχοντος έτους από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του επιεφαλής του αμερικανικού «Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων» ανακοίνωσε σήμερα ο 81χρονος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Ο πολυθεσίτης Φάουτσι, που είναι ο κυριότερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και ο άνθρωπος που έγινε το «πρόσωπο» του αγώνα κατά της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από σύμβουλος του Λευκού Οίκου, από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) και από τη θέση του επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορύθμισης του NIAID.

Διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να «συνταξιοδοτηθεί» λέγοντας πως μετά από μισό αιώνα και βάλε σε δημόσιες θέσεις, θα συνεχίσει να σχεδιάζει «την επόμενη φάση» της καριέρας του με το επιχείρημα πως διαθέτει ακόμη «τόση ενέργεια και πάθος» για τον τομέα του.

Εικόνα

Ο Φάουτσι είναι διευθυντής του NIAID από το 1984 και από τη θέση αυτή συνεργάστηκε με επτά προέδρους. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι σκόπευε να αποσυρθεί με τη λήξη της πρώτης θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα