ΑΘΗΝΑ
13:55
|
26.06.2024
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν σήμερα τα πύρινα μέτωπα, τα οποία ξέσπασαν χθες, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα σε αγροτοδασική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας παραμένει σε εξέλιξη αλλά εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα, ενώ αναμένεται βροχή. Στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα Κουραμαδίτικα της Κέρκυρας, κοντά στο Λιβάδι του Ρόπα, όπου το βράδυ έκαιγαν διάσπαρτες εστίας μικρής κλίμακας. Χθες οι φλόγες απείλησαν αυλές σπιτιών της περιοχής και δόθηκε εντολή μέσω του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων στον οικισμό Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο. Για την κατάσβεση επιστρατεύτηκαν 29 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ μετέβησαν ακτοπλοϊκώς δυνάμεις από την Ηγουμενίτσα.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κατακάλι Κορινθίας. Σύμφωνα με το korinthostv, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχασε τις αισθήσεις του. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 120 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων με 24 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν και εναέρια μέσα. Η παιδική κατασκήνωση στο Σοφικό εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του ιδιοκτήτη. Έχουν καεί στέμματα πευκοδάσους και ελιές ωστόσο άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός τους. Οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις περισσότερα από 14 αεροσκάφη) που κινητοποιήθηκαν για την αναχαίτηση αρχικά και στη συνέχεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κατάφερα να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα στη Βόρειο Ελλάδα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μετά από κεραυνό στη Μεταμόρφωση Κοζάνης,  Στο σημείο εξακολουθούν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που άναψε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Ανταρτικού του Δήμου Πρεσπών. Επί τόπου επιχειρούσαν από χθες το απόγευμα 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 18 άτομα, από τα οποία τα 6 είναι από την περιοχή της Κοζάνης. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε από τους κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε  46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού- Πληροφορίες για έναν νεκρό

Νέες απεργίες των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός»

Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Λακωνία και Αφίδνες

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα