ΑΘΗΝΑ
09:41
|
19.05.2024
Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ σήμερα το πρωί την ελεγχόμενη είσοδο και τον νόμο Κεραμέως, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια και στα εκτρωματικά σχέδια της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρά της αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Περιμετρικά της φοιτητικής συγκέντρωσης υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ αλλά και άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι είχαν περικυκλώσει τους φοιτητές.

Οι φοιτητές ζητούν την απόσυρση των ειδικών πυλών εισόδου (τουρνικέ) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, να μην εγκατασταθούν αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΠΙ σε κανένα ΑΕΙ και ευρύτερα να μην εφαρμοστεί τόσο ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και ο νέος νόμος-πλαίσιο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday, οι πρώτες περιστρεφόμενες πύλες τοποθετήθηκαν στις αρχές του Αυγούστου στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, όπου έλαβε χώρα η σημερινή κινητοποίηση. «Ο νόμος θα πέσει από τους φοιτητές» ήταν ένα από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Κάλεσαν επίσης τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάνου, να παραιτηθεί.

«Ή με τους φοιτητές ή με τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου» γράφει χαρακτηριστικά το κεντρικό πανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα