ΑΘΗΝΑ
09:46
|
06.05.2024
Ο Γερμανός Καγκελάριος αναζητά εναγωνίως ακόμη και το καναδικό LNG παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κυνηγά ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε μία προσπάθεια να πολλαπλασιάσει τους προμηθευτές ενέργειας ώστε να μειώσει (εάν τα καταφέρει τελικά) το ενδεχόμενο ενός ενεργειακού μπλακάουτ που θα έχει δυσβάσταχτο κόστος και στο γερμανικό λαό αλλά και στις γερμανικές βιομηχανίες που απειλούνται με λουκέτα ή αναστολή της παραγωγής σε περίπτωση πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη χώρα.

Τζάστιν Τριντό και Όλαφ Σολτς |  dpa

Μετά τη συνάντηση που είχε απόψε στο Μόντρεαλ με τον Γερμανό καγκελάριο, ο Καναδός πρωθυπουργός Φρανσουά Τριντό δεν υποσχέθηκε ουσιαστικά τίποτε πέρα από μία πιθανή «χαλάρωση» των διαδικασιών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει λόγος η χώρα του να εξάγει LNG  απευθείας στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.«Μπορούμε να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των διαδικασιών, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η Γερμανία, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια πιο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός Καγκελάριος, που ξεκίνησε την Κυριακή την επίσημη τριήμερη επίσκεψη στον Καναδά μαζί με τον Αντικαγκελάριο υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, χαρακτήρισε τη Ρωσία «αναξιόπιστο» επιχειρηματικό εταίρο προτείνοντας πως είναι σημαντικό σύμμαχοι όπως ο Καναδάς και η Γερμανία να «σταθούν μαζί». Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνησή του αγωνίζεται για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG κατά μήκος της ακτής της για να επιταχύνει τη μετάβαση.  Σε κάθε περίπτωση ο Καγκελάριος δεν έμεινε με άδεια χέρια καθώς αύριο, Τρίτη, αναμένεται να υπογράψει μαζί με τον Καναδό πρωθυπουργό συμφωνία για το «πράσινο» υδρογόνο στο Στέφενβιλ.

Αργότερα  απόψε αναμένεται να μεταβεί στο Τορόντο όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους καναδικών συνταξιοδοτικών ταμείων στο Τορόντο σε μία προσπάθεια να προσελκύσει στη Γερμανία περισσότερες «πράσινες» επενδύσεις για τη λεγόμενη «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα