ΑΘΗΝΑ
23:10
|
05.05.2024
Συνεχίζει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός, απαιτώντας νέες εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες για παραβίαση των αντιτρομοκρατικών νόμων απήγγειλαν οι αρχές του Πακιστάν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, μετά από μια φλογερή ομιλία του το Σάββατο στην οποία καταφέρθηκε εναντίον του αρχηγού της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ και των δικαστικών αρχών, για την κράτηση του στενού του συνεργάτη Σαχμπάζ Γκιλ.

«Θα λάβουμε μέτρα εναντίον σας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, που υποστηρίζει πως ο στενός του συνεργάτης, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της εξέγερσης, έχει πέσει θύμα κακομεταχείρισης στα χέρια των αρχών.

Χιλιάδες οπαδοί του πρώην ηγέτη της χώρας, που από τότε που εκδιώχθηκε από την εξουσία, περιοδεύει την χώρα ζητώντας νέες εκλογές και μιλώντας σε μαζικές συγκεντρώσεις εναντίον της κυβέρνησης και του στρατού, συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του, υποσχόμενοι «να αναλάβουν δράση» ακόμα και να καταλάβουν την πρωτεύουσα, εάν η αστυνομία προσπαθήσει να τον συλλάβει.

Το Σάββατο, η ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι θα απαγορευθεί στα τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν τις ομιλίες του Ιμράν Χαν ζωντανά, κατηγορώντας τον για ρητορική μίσους εναντίον κρατικών θεσμών.

Ο πρώην ηγέτης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τον λογοκρίνει. Την Κυριακή, επέκρινε την απαγόρευση κατά τη διάρκεια άλλης πολιτικής συγκέντρωσης στην πόλη Ραβαλπίντι. «Τι έγκλημα έχει διαπράξει ο Ιμράν Χαν; Δεν θα δεχτώ ποτέ αυτή τη συμμορία των κλεφτών», είπε στους υποστηρικτές του.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε αργότερα την κυβέρνηση ότι μπλόκαρε την πρόσβαση στο YouTube κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον κόσμο να τον ακούσει ζωντανά.

Παρά το γεγονός ότι εκδιώχθηκε από την εξουσία με ψηφοφορία μετά από πρόταση δυσπιστίας, τον περασμένο Απρίλη, ο Ιμράν Καν συνεχίζει να υπολογίζει στην υποστήριξη πολλών Πακιστανών ψηφοφόρων.

Τον περασμένο μήνα, το κόμμα του PTI κατέπληξε τους αντιπάλους του κερδίζοντας τον έλεγχο μιας κρίσιμης επαρχιακής συνέλευσης στο Παντζάμπ, νικώντας το κόμμα PML-N που θεωρούσε πως μπορούσε να έχει μια εύκολη νίκη στην περιοχή.

Πολλοί είδαν τη νίκη του Ιουλίου στις ενδιάμεσες εκλογές ως ένα σημάδι της συνεχιζόμενης δημοτικότητάς του και μια πρόγευση του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές που επιδιώκει.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα