ΑΘΗΝΑ
04:25
|
09.10.2024
Διαμαρτύρονται για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις υψηλές τιμές των προϊόντων και εναντίον της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αγρότες από διάφορες πολιτείες της Ινδίας διαμαρτύρονται για την ανεργία στο Ζαντάρ Μαντάρ του Νέου Δελχί σήμερα, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία για να αποφευχθεί οποιοδήποτε δυσάρεστο επεισόδιο. Ορισμένοι αγρότες έχουν ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν σε ένα «Μαχαπαντσάγιατ» που οργάνωσε το σωματείο αγροτών Samyukta Kisan Morcha, ενώ η μαζικότητα του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί έχει οδηγήσει σε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές έσπασαν οδοφράγματα και φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, αφού χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Περισσότερους από οκτώ μήνες αφότου οι αγρότες διέκοψαν τη διαμαρτυρία ενός έτους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε αρκετά από τα αιτήματά τους, περισσότεροι από 5.000 αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κατά του Μόντι και της κυβέρνησής του.

Οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί μια ελάχιστη τιμή στήριξης για όλα τα προϊόντα και να εκκαθαρίσει όλα τα χρέη των αγροτών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δήλωση της Samyukta Kisan Morcha, της αγροτικής οργάνωσης που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία τη Δευτέρα.

Ένας εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Γεωργίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και σημαίες και παραβίασαν τα εμπόδια καθώς κατευθύνθηκαν προς το μέρος, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μόντι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μόντι είπε ότι θα καταργήσει τρεις νόμους για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που είχαν ως στόχο την απορρύθμιση των αγορών παραγωγής, αλλά οι αγρότες είπαν ότι θα επέτρεπαν στις εταιρείες να τους εκμεταλλευτούν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε επίσης να συγκροτήσει μια ομάδα καλλιεργητών και κυβερνητικών αξιωματούχων για να βρει τρόπους διασφάλισης των Ελάχιστων Τιμών Υποστήριξης (MSP), όπως ονομάζονται οι εγγυημένες τιμές, για όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Τον περασμένο μήνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιούργησε την επιτροπή και κάλεσε εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων να συμμετάσχουν. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα σύνορα της εθνικής πρωτεύουσας ενισχύθηκαν και η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη μέσα και γύρω από την περιοχή διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτη σύγκλιση ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο για διαγραφή του Κασσελάκη

Η ορθόδοξη ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη σε εκδήλωση του ΑΠΘ στις 14 Οκτωβρίου

Ισραηλινή επίθεση απόψε στη Δαμασκό με 7 νεκρούς και 11 οι τραυματίες (upd)

Συνέντευξη Ίλον Μασκ στον Τάκερ Κάρλσον για Τραμπ, Χάρις, μετανάστες και εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα