ΑΘΗΝΑ
03:26
|
20.09.2024
Η ισοτιμία ενός δολαρίου προς ένα ευρώ έφθασε σήμερα στα 0,9903 ευρώ και κατά τις προβλέψεις ειδικών δεν πρόκειται να είναι η μόνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως μία επιπρόσθετη ένδειξη για τα «βαριά σύννεφα» που πλησιάζουν την οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζεται από αρκετούς αναλυτές η νέα βουτιά στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που σήμερα σημείωσε αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας.

Η ισοτιμία ενός δολαρίου προς ένα ευρώ έφθασε σήμερα στα 0,9903 ευρώ και κατά τις προβλέψεις ειδικών δεν πρόκειται να είναι η μόνη αλλά να έχει και συνέχεια…

Ο Λούις Κόστα, επικεφαλής ειδικών οικονομολόγων στο τμήμα στρατηγικής της Citibank δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι είναι πιθανή περαιτέρω υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου εκτιμώντας πως το νόμισμα της ευρωζώνης είναι εκτεθειμένο στους κινδύνους της ενεργειακής κρίσης κατά τον ερχόμενο χειμώνα που αναμένεται δύσκολος από πολλές απόψεις, ιδιαίτερα σε ισχυρές οικονομίες της ΕΕ με πρώτη τη Γερμανία που είχε εξαρτήσει την ενεργειακή της ασφάλεια από τη Ρωσία.

«Για να έχετε μία πλήρη εικόνα θα πρέπει να κοιτάξετε πέρα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει ένα επιπρόσθετο πλέγμα πολυπλοκότητας και λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας στην Κίνα που προφανώς έχει επίπτωση στην Ευρώπη πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τις επιπτώσεις που προκαλεί στις ΗΠΑ» τόνισε ο Κόστα. Αφορμή για την εκτίμησή του περί οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα έδωσε η πρόσφατη ανακοίνωση της ισχνής αύξησης του κινέζικου ΑΕΠ μόλις 0,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα