ΑΘΗΝΑ
03:21
|
24.04.2024
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ήττα του Μπολσονάρου στις επικείμενες εκλογές, οι επιχειρηματίες συζητούσαν για τις αρετές ενός πραξικοπήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βραζιλιάνικη αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές την Τρίτη στοχεύοντας αρκετούς επιχειρηματίες που υποστήριξαν τις προσπάθειες επανεκλογής του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, ανέφεραν δύο πηγές, μετά από δημοσίευμα των ΜΜΕ ότι συζητούσαν για τις αρετές ενός πραξικοπήματος σε περίπτωση που ο Μπολσονάρου χάσει στις επικείμενες εκλογές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκτελούσε οκτώ εντάλματα έρευνας σε πέντε πολιτείες υπό τις οδηγίες του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αλεξάντρ Ντε Μοραές ο οποίος έγινε επικεφαλής του ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου της Βραζιλίας την περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία δεν κατονόμασε τους στόχους.

Δύο άτομα με γνώση του θέματος, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι στόχοι των επιδρομών ήταν ο Χοσέ Ισαάκ Περέθ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εμπορικών κέντρων Multiplan Empreendimentos Imobiliarios SA (MULT3.SA) και ο Μέγιερ Γιόσεφ Νιγκρι, πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής κατοικιών Tecnisa ΑΕ (TCSA3.SA).

Οι επιδρομές στόχευσαν επίσης τον δισεκατομμυριούχο Λουτσιάνο Χανγκ, τον ιδρυτή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Havan και έναν από τους πιο εξέχοντες υποστηρικτές του Μπολσονάρου, ανέφεραν οι πηγές.

Η Multiplan, η Tecnisa και η Havan δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο βραζιλιάνικος ειδησεογραφικός ιστότοπος Metropoles ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επιχειρηματίες ήταν μέλη μιας ομάδας WhatsApp που συζητούσε τα πλεονεκτήματα ενός πραξικοπήματος εάν ο ακροδεξιός ηγέτης χάσει τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Μπολσονάρου υστερεί στις δημοσκοπήσεις από τον αριστερό πρώην πρόεδρο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και αμφισβήτησε την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας της Βραζιλίας, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι επιχειρηματίες Αφρένιο Μπαχέιρα Φρίνο, Ιβάν Γρομπέλ, Ζοζέ Κουρί, Μάρκο Αουρέλιο Χαϊμούντο και Λουίζ Αντρέ Τσισό στοχοποιήθηκαν επίσης στις αστυνομικές επιδρομές της Τρίτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα