ΑΘΗΝΑ
10:32
|
10.05.2024
Η κίνηση του ΟΠΕΚ, αναμένεται να επιταχύνει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, φέρνοντας περισσότερη αβεβαιότητα τον χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ράλι κάνει, σήμερα Τρίτη, τη τιμή του αργού πετρελαίου Brent, μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας ότι ενδέχεται ο ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή προκειμένου να «διορθώσει» την πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, ο οποίος εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, έθεσε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής καθώς οι παγκόσμιες τιμές του αργού οδεύουν για τρίτη μηνιαία πτώση τον Αύγουστο.

Η κίνηση του ΟΠΕΚ, αναμένεται να επιταχύνει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, φέρνοντας περισσότερη αβεβαιότητα τον χειμώνα, όταν η ζήτηση θέρμανσης είναι έτοιμη να αυξηθεί λόγω της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, λένε οι ειδικοί.

Η ανησυχία στα διυλιστήρια, μετά τις δηλώσεις από το Ριάντ, έδωσε ώθηση άνοδο 42 σεντς, ή 0,4%, στην τιμή του βαρελιού που έφτασε στα 96,90 δολάρια το βαρέλι έως τις 06:30 ώρα Ελλάδας. Και αν η τιμή μοιάζει χαμηλή σε σχέση με τα 140 δολάρια του Μαρτίου, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές παραμένουν πάνω από 40% υψηλότερες από ό,τι πριν από έναν χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου» 

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου την Τετάρτη-Αύξηση αποθεμάτων από ΗΠΑ

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα