ΑΘΗΝΑ
22:42
|
05.05.2024
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ολοκληρώνει απόψε τριήμερη επίσκεψη στον Καναδά με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση φυσικού αερίου για το καλό των γερμανικών βιομηχανικών κολοσσών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εγκώμια για τον ενεργειακό πλούτο του Καναδά και ιδιαίτερα για το καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) συνέχισε να πλέκει και σήμερα στο Τορόντο ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Γερμανός Καγκελάριος ολοκληρώνει αργότερα απόψε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά που ξεκίνησε την Κυριακή με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση επιπρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου για το καλό των γερμανικών βιομηχανικών κολοσσών που κινδυνεύουν να μείνουν από… «καύσιμα» τον ερχόμενο χειμώνα.

Η Γερμανία ελπίζει ότι το καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στην έξοδό της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου επανέλαβε και σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσθέτοντας:

«Καθώς η Γερμανία απομακρύνεται από την ρωσική ενέργεια με ταχύτητα φωτός, ο Καναδάς είναι ο εταίρος της επιλογής μας…Για τώρα, αυτό σημαίνει αύξηση των εισαγωγών μας σε LNG. Ελπίζουμε ότι το καναδικό LNG θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό».

Δεν παρέλειψε να αμφισβητήσει την παντοδυναμία των ΗΠΑ στο διεθνές πολιτικό στερέωμα λέγοντας πως ο Καναδάς και η Γερμανία «είναι δύο απόλυτα ταιριαστά κομμάτια στο παγκόσμιο παζλ που είναι ο πολυπολικός μας κόσμος».

«Η χώρα σας έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες να γίνει μια υπερδύναμη στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και της βιώσιμης παραγωγής πόρων», είπε ο Σολτς, δίχως ωστόσο να έχει καταφέρει κατά την τριήμερη περιοδεία του να εξασφαλίσει χειροπιαστά νέες ποσότητες φυσικού αερίου, καθώς οι εξαγωγές από τον Καναδά στη Γερμανία αντιμετωπίζονται από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό ως μία ιδιαίτερα δαπανηρή (εάν όχι ασύμφορη) υπόθεση…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα