ΑΘΗΝΑ
09:32
|
22.09.2024
Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας «με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραμονές της αυριανής 31ης επετείου από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και έξι μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε απόψε τη Μόσχα «να μην δοκιμάσει κάτι ιδιαίτερα άσχημο».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Πολωνό ομόλογό του Α. Ντούντα ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στην πιθανότητα μίας ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο λέγοντας πως είναι καθημερινή υπόθεση.

Ukraine's President Zelenskiy and Poland's President Duda pose for a picture in Kyiv

«Η Ρωσία το κάνει όλη την ώρα. Μπορούν να αυξήσουν τις πυραυλικές επιθέσεις; Ναι μπορούν να το κάνουν στις 23 με 24 Αυγούστου» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Ουκρανία θα κάνει ό,τι κάνει ως σήμερα εδώ και έξι μήνες: Θα δώσει «μία ισχυρή απάντηση».

Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα. Προσπάθησε να εμψυχώσει τον λαό της χώρας του λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να κουραστεί από τον πόλεμο που διαρκεί εδώ και μισό χρόνο γιατί αυτό θα αποτελούσε «μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας «με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό» και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.

Οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ Πλατφόρμα της Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Νέο πακέτο πολεμικής βοήθειας 3 δισ. δολαρίων από ΗΠΑ

Λίγη ώρα μετά αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσαν επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αξίας τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι λεπτομέρειες για το νέο πακέτο πολεμικής βοήθειας στο Κίεβο θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη, με αφορμή την 31η επέτειο ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον στο Κίεβο, έξι μήνες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα