ΑΘΗΝΑ
20:47
|
19.05.2024
«Η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ δεν σημαίνει την αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ό,τι είχε πει νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί της πρόσφατης πλήρους αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ επανέλαβε απόψε υποδεχόμενος στην Άγκυρα τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ δεν σημαίνει την αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή» είπε ο Ερντογάν επιχειρώντας να καθησυχάσει την Παλαιστινιακή Αρχή για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ.

Ο Μαχμούτ Αμπάς δεν έκανε καμία αναφορά στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις επιλέγοντας να ευχαριστήσει τον Τούρκο Πρόεδρο για την κατά καιρούς υποστήριξή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα λέγοντας: «Θα ήθελα και πάλι να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση είναι στο πλευρό των Παλαιστινίων».

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ερντογάν για συνομιλίες και ένα ιδιωτικό δείπνο πραγματοποιώντας από την Δευτέρα την δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία μέσα σε διάστημα ενός έτους. Ο Ερντογάν αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό τον Παλαιστίνιο ηγέτη και τον βοήθησε, κρατώντας τον από το χέρι, να κατέβει τα σκαλιά που ήταν καλυμμένα με τυρκουάζ χαλί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα