ΑΘΗΝΑ
11:00
|
03.12.2022
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι το Καράκας είναι έτοιμο να ανοίξει τα σύνορά του με την Κολομβία και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Καράκας θα προτείνει την δημιουργία κοινής οικονομικής ζώνης με την Κολομβία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του εθνικού οικονομικού συμβουλίου της χώρας.

«Θα προτείνουμε στον πρόεδρο [της Κολομβίας] Γκουστάβο Πέτρο την δημιουργία μιας τεράστιας οικονομικής ζώνης για το εμπόριο και την βιομηχανία μεταξύ της Νόρτε ντε Σανταντέρ και της πολιτείας Ταχίρα», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας τόνισε ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τις πολιτείες Απούρε, Αμαζόνας και Ζούλια, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας. Το Καράκας είναι έτοιμο να ανοίξει τα σύνορά του με την Κολομβία και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς, ανέφερε επίσης ο Μαδούρο, καλώντας τους εξαγωγείς στη Βενεζουέλα να προετοιμάσουν προτάσεις που θα παρουσιαστούν στην Μπογκοτά.

Μετά την ορκωμοσία του Γκουστάβο Πέτρο ως προέδρου της Κολομβίας την 7η Αυγούστου, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή της θητείας της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία του κολομβιανού έθνους, η Βενεζουέλα και η Κολομβία διόρισαν την Πέμπτη νέους εκατέρωθεν πρεσβευτές.

Τα σύνορα μήκους άνω των 2.000 χιλιομέτρων μεταξύ των δύο χωρών θα ανοίξουν ξανά πλήρως στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εκτός από την ανταλλαγή πρεσβευτών. استراتيجية روليت Τα σύνορα είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστά για τα οχήματα από το 2015, αν και είναι ανοιχτά για τους πεζούς από τα τέλη του περασμένου έτους. لعبة اون لاين

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Twitter Files: Αποκαλύψεις για λογοκρισία άρθρων για τον Χάντερ Μπάιντεν

Όρμπαν: Η ΕΕ εμποδίζει την εκταμίευση κεφαλαίων «για πολιτικούς λόγους»

Λαβύρινθος στις Άνδεις

Πάνω από 1 εκατομμύριο νεκροί από όπλα στις ΗΠΑ από το 1990

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα