ΑΘΗΝΑ
00:43
|
22.09.2024
Και οι Γερμανοί θα πρέπει να ζουν όχι μόνο με την ακρίβεια και τη φτώχεια αλλά και με το κρύο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα κρύο φθινόπωρο και ένας πιο κρύος χειμώνας περιμένει εκατομμύρια Γερμανούς μετά την πρώτη δέσμη μέτρων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 2% που ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Από 1η Σεπτέμβρη οι θερμοστάτες σε δημόσιες υπηρεσίες «θα κολλήσουν» στους 19 βαθμούς Κελσίου το πολύ. Σε χώρους όπου οι εργαζόμενοι κάνουν έντονη χειρωνακτική εργασία ο θερμοστάτης δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου…

«Καταργείται» μέχρι νεοτέρας η θέρμανση σε κοινόχρηστους χώρους δημοσίων υπηρεσιών όπως π.χ. διάδρομοι αλλά και το ζεστό νερό στις τουαλέτες για το πλύσιμο των χεριών.

Από τα νέα μέτρα εξαιρούνται μόνον τα δημόσια νοσοκομεία και κοινωνικά ιδρύματα.

Στις επιχειρήσεις, οι ελάχιστες θερμοκρασίες προτείνεται να μειωθούν ώστε να εξοικονομηθεί ακόμη περισσότερο φυσικό αέριο χωρίς επί του παρόντος να επιβάλλονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Ωστόσο ο Χάμπεκ τόνισε πως «χωρίς μια γενική συμμετοχή των επιχειρήσεων, αλλά και του πληθυσμού, δεν θα εξοικονομήσουμε αρκετό φυσικό αέριο».

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα θα παραταθούν τα μέτρα που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται, όπως η επιβολή μεγάλων προστίμων εάν δεν έχουν εγκαταστήσει μηχανισμούς που θα κλείνουν τις πόρτες σε χώρους με θέρμανση, απαγόρευση του νυχτερινού φωτισμού καταστημάτων και σβήσιμο των φωτεινών διαφημίσεων από τις 22.00 ως τις 6.00 πμ.

Γερμανία: Πλαφόν στην θέρμανση, μείωση της φωτεινής διαφήμισης...το  Βερολίνο υιοθετεί μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας - Epiloges

Τέλος, από 1η Σεπτέμβρη ακόμη και στις ιδιωτικές πισίνες απαγορεύεται η θέρμανση για διάστημα έξι μηνών σε περίπτωση που για την θέρμανση καταναλώνεται ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα