ΑΘΗΝΑ
13:27
|
15.07.2024
Μια συγκλονιστική animation αναπαράσταση μιας ημέρας που ξεκίνησε απολύτως φυσιολογικά και σε 48 ώρες αφάνισε μια πόλη 30.000 κατοίκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ ο Βεζούβιος «ξύπνησε», εξαφανίζοντας κυριολεκτικά από τον χάρτη την πόλη που εκείνη την περίοδο υπολογίζεται ότι αριθμούσε 20 με 30.000 κατοίκους. Το 2009 το μουσείο της Μελβούρνης φιλοξένησε την έκθεση «Μια Μέρα στην Πομπηία». Μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις στην Αυστραλία με περισσότερες από 2.700 επισκέψεις καθημερινά. Για τις ανάγκες της έκθεσης η ομάδα Zero One δημιούργησε μια animation αναπαράσταση της καταστροφής της Πομπηίας. Η καθηλωτική τρισδιάστατη εγκατάσταση στο μουσείο της Μελβούρνης έδωσε στους επισκέπτες την ευκαιρία να νιώσουν το ίδιο δράμα και τον τρόμο των πολιτών, να δουν πώς μια σειρά από εκρήξεις εξαφάνισε την Πομπηία σε διάστημα 48 ωρών.

Οι πρώτες ανασκαφές της θαμμένης στη στάχτη του Βεζούβιου Πομπηίας ξεκίνησαν το 1748 και έφεραν στο φως μια πόλη έτσι όπως ήταν ακριβώς τη στιγμή που τη σκέπασε ένα παχύ στρώμα στάχτης και λάβας (ύψους 6-7 μ.). Η Πομπηία βρίσκεται 90 μίλια νότια της Ρώμης και ιδρύθηκε το 600 π.Χ. στη σκιά του όρους Βεζούβιου. Κανείς όμως εκείνη την εποχή δεν γνώριζε πως ο Βεζούβιος ήταν ένα ενεργό ηφαίστειο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αργό λυκαυγές του Ανατόλι Κάρποβ

Μια άλλη θεωρία των δύο άκρων, της Ελλάδας     

Poor Things: Μια σοσιαλιστική ταινία

Φάτε μάτια ψάρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα