ΑΘΗΝΑ
01:30
|
20.04.2024
Αφορμή έδωσε η εκδήλωση πυρκαγιών σε παρακείμενη περιοχή, που προκάλεσαν βλάβη σε εναέρια καλώδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποσυνδέθηκαν σήμερα από το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας οι τελευταίοι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που έχει τεθεί εδώ και καιρό υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού μετά την εκδήλωση πυρκαγιών σε παρακείμενη περιοχή, που προκάλεσαν βλάβη σε εναέρια καλώδια.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής κρατικής εταιρίας πυρηνικής ενέργειας, Energoatom, νωρίτερα πυρκαγιές που ξέσπασαν σε κοιλώματα τέφρας από ένα εργοστάσιο άνθρακα που βρίσκεται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έκαψε καλώδια που συνδέουν τον πυρηνικό σταθμό με το δίκτυο. «Ως αποτέλεσμα, οι δύο εν λειτουργία μονάδες ενέργειας του σταθμού αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο» ανέφερε σε μια δήλωση η Energoatom. Επισήμανε επίσης πως τα συστήματα ασφαλείας του σταθμού λειτουργούν κανονικά και διενεργούνται εργασίες προκειμένου να επανασυνδεθεί ένας από τους αντιδραστήρες στο δίκτυο.

Αξιωματούχος στον τομέα της ενέργειας που ζήτησε ανωνυμία είπε στο Reuters πως οι δύο αντιδραστήρες που αποσυνδέθηκαν τροφοδοτούνταν από γεννήτριες ντίζελ. Κάθε μονάδα ενέργειας που περιλαμβάνει έναν αντιδραστήρα, ένα σύστημα ψύξης και άλλο εξοπλισμό έχει τρεις γεννήτριες ντίζελ της σοβιετικής εποχής που «δεν μπορούν να λειτουργήσουν για εβδομάδες» ανέφερε η πηγή.

Η Ρωσία κατέλαβε τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Ζαπορίζια τον Μάρτιο και τον έχει θέσει υπό τον έλεγχό της. Έκτοτε, ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί με Ουκρανούς τεχνικούς της Energoatom.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα