ΑΘΗΝΑ
08:40
|
25.04.2024
Οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της Γαλλίας στο φόντο της αυξημένης ρωσικής επιρροής στην Αφρική επιβάλλουν την τριήμερη επίσκεψη του Μακρόν στο Αλγέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το βλέμμα στη σημαντική παραγωγή αλγερινού φυσικού αερίου και την αύξηση της ρωσικής γεωπολιτικής και οικονομικής επιρροής στην Αφρική, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα το απόγευμα στο Αλγέρι συνοδευόμενος από επτά υπουργούς και μία 90μελή επιχειρηματική αντιπροσωπεία ευελπιστώντας να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις μετά τις εντάσεις που καταγράφηκαν το 2021 στο φόντο του παρελθόντος της γαλλικής αποικιοκρατίας.

Ο Μακρόν, που είναι ο πρώτος Γάλλος Πρόεδρος που γεννήθηκε μετά την (προ 60 ετών) ανεξαρτησία της Αλγερίας έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας,  Houari Boumediene όπου τον υποδέχθηκε ο Αλγερινός ομόλογός του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί μνημείο για τα θύματα της 130χρονης γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αλγερία που έληξε με την ανεξαρτησία της χώρας το 1962.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας με αφορμή την επίσημη τριήμερη επίσκεψη του Μακρόν στην Αλγερία αναφέρεται ότι ο Γάλλος ηγέτης θα επιχειρήσει να ρίξει το βάρος «στο μέλλον, στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στην καινοτομία, στη νεολαία και σε νέους τομείς της οικονομίας». Εκτός από το Αλγέρι ο Μακρόν και η πολυμελής γαλλική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν και την Οράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα