ΑΘΗΝΑ
16:26
|
02.10.2024
Δεν χωρούν άλλους πρόσφυγες οι εγκαταστάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν τον θάνατο ενός μωρού τριών μηνών σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία, υπογραμμίζοντας την έλλειψη επαρκούς στέγασης για πρόσφυγες στη χώρα, η οποία έχει εξελιχθεί σε εθνική κρίση.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, το βρέφος πέθανε το πρωί της Τετάρτης σε αθλητικό κέντρο που έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο χωριό Τερ Άπελ. Το όνομα, το φύλο και η εθνικότητα του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Ένα μωρό τριών μηνών πέθανε χθες το βράδυ στο αθλητικό κέντρο στο Τερ Άπελ. Όπως όλοι, είμαι βαθιά συγκλονισμένος από αυτό το τρομερό γεγονός», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έρικ βαν ντερ Μπουργκ. Η κατάσταση στο Τερ Άπελ έχει μετατραπεί σε εθνική κρίση, λόγω της έλλειψης χώρου στα κέντρα ασύλου και της αδυναμίας των δήμων να παρέχουν καταφύγιο στους πρόσφυγες.

Ο ολλανδικός Ερυθρός Σταυρός έστησε σκηνές στον κήπο του κέντρου λόγω έλλειψης κρεβατιών αλλά τις απομάκρυνε μετά από αντιδράσεις, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 700 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, να συνεχίζουν να κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση να μεταφέρει 300 πρόσφυγες σε ένα ξενοδοχείο που αγοράστηκε πρόσφατα από την Κεντρική Υπηρεσία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο (COA) στο Άλμπεργκεν, προκειμένου να αποσυμφορήσει τις εγκαταστάσεις, ματαιθώθηκαν από τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Πολλοί Ολλανδοί βουλευτές, αλλά και η κοινή γνώμη, ζητούν τώρα επείγουσα εξήγηση από τους αξιωματούχους μετά τον σοκαριστικό θάνατο του μωρού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο μετά το μπαράζ πυραύλων από το Ιράν

Φωτιά στην Κορινθία: Η καμένη γη των 65.000 στρεμμάτων μέσα από τον δορυφόρο Copernicus

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ

Λιμενεργάτες ΗΠΑ: Τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα