ΑΘΗΝΑ
11:22
|
03.12.2022
Οι έμποροι ναρκωτικών και οι ένοπλοι αντάρτες δεν θα εκδίδονται στις ΗΠΑ, εάν διαπραγματευτούν με την κολομβιανή κυβέρνηση. Αντιδρούν οι ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο πρότεινε την Τετάρτη να μην εκδίδονται οι έμποροι ναρκωτικών που συμμορφώνονται με τους όρους παράδοσης της κυβέρνησης και εγκαταλείπουν το εμπόριο, για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες στο εξωτερικό.

Ο Πέτρο, ο οποίος ορκίστηκε αυτόν τον μήνα με υποσχέσεις ότι θα φέρει «απόλυτη ειρήνη» στην Κολομβία, έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ένοπλες ομάδες που θέλουν να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική κατάσταση με το κράτος.

Ο αριστερός Πέτρο έχει αμφισβητήσει ευρέως την αποτελεσματικότητα της έκδοσης, ενός νομικού εργαλείου που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για το έγκλημα.

Η κυβέρνησή του έχει υποβάλει προσφορά νομικών παροχών, όπως μειωμένες ποινές σε μέλη εγκληματικών συμμοριών που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών και καταθέτουν τα όπλα.

«Οι έμποροι ναρκωτικών που δεν διαπραγματεύονται με το κράτος θα εκδοθούν, οι έμποροι ναρκωτικών που διαπραγματεύονται με το κράτος αλλά συνεχίζουν τις εγκληματικές δραστηριότητες θα εκδοθούν, χωρίς κανενός είδους διαπραγμάτευση, στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Πέτρο στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Οι έμποροι ναρκωτικών που διαπραγματεύονται νομικά οφέλη με το κολομβιανό κράτος και οριστικά παύουν να είναι έμποροι ναρκωτικών δεν θα εκδοθούν», τόνισε ο Πέτρο.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με διάφορες ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής συμμορίας Clan del Golfo και αντιφρονούντων από την αποστρατευμένη πλέον ομάδα ανταρτών FARC, οι οποίοι απέρριψαν μια ειρηνευτική συμφωνία του 2016.

«Είμαστε γεμάτοι επιστολές, γράμματα που ζητούν ειρήνη, που ζητούν να διαπραγματευτούμε», είπε ο Πέτρο. العب بوكر

Μέλη αμερικανικής αντιπροσωπείας σε επίσκεψη στην Κολομβία αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγνωρίζει μια κοινή ευθύνη για το εμπόριο ναρκωτικών και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί χωρίς να πληγωθούν οι ήδη ευάλωτοι πληθυσμοί.

Ο Πέτρο πρότεινε τρία άλλα σημεία σχετικά με την πολιτική για τα ναρκωτικά με την επισκέπτρια αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένης της υποκατάστασης καλλιεργειών, της απαγόρευσης και της αντιμετώπισης του ξεπλύματος χρήματος, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Ραχούλ Γκούπτα, διευθυντής του γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου.

Ο προτεινόμενος τερματισμός της έκδοσης έπρεπε να συζητηθεί με τα υπουργεία της Κολομβίας, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνών ναρκωτικών και επιβολής του νόμου, Τοντ Ρόμπινσον.

«Αυτό είναι προφανώς κάτι που το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κολομβίας θα πρέπει να συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει να συζητήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών», είπε ο Ρόμπινσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Μεσσηνία: Κατηγορίες για βιασμό 9χρονης από 17χρονο

The Twitter Files: Αποκαλύψεις για λογοκρισία άρθρων για τον Χάντερ Μπάιντεν

Όρμπαν: Η ΕΕ εμποδίζει την εκταμίευση κεφαλαίων «για πολιτικούς λόγους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα