ΑΘΗΝΑ
18:10
|
27.04.2024
Οι δύο χώρες κατάφεραν να ολοκληρώσουν έναν διμερή μηχανισμό που να διευκολύνει τις συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ των BRICS Πουρνίμα Ανάντ δήλωσε σήμερα πως πλέον η Ρωσία και Ινδία δεν χρειάζονται τα δολάρια για τις μεταξύ τους συναλλαγές καθώς κατάφεραν να ολοκληρώσουν έναν διμερή μηχανισμό που να διευκολύνει τις συναλλαγές των δύο χωρών στα εθνικά τους νομίσματα.

«Έχουμε εφαρμόσει τον μηχανισμό αμοιβαίων διευθετήσεων σε ρούβλια και ρουπίες και γι’ αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούν δολάρια οι δύο χώρες στις μεταξύ τους συναλλαγές. Σήμερα αναπτύσσεται ένας παρόμοιος μηχανισμός αμοιβαίων διευθετήσεων  σε ρούβλια και γιουάν μεταξύ Κίνας και Ρωσίας» ανέφερε η Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ των  BRICS.

Η ίδια σύμφωνα με δηλώσεις της που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA  επισήμανε πως οι χώρες BRICS «ανοίγονται στην Ρωσία προσφέροντας τής την ευκαιρία να ξεπεράσει τις συνέπειες των (σ.σ. δυτικών) κυρώσεων».

Η ίδια τόνισε πως το διμερές εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας πενταπλασιάστηκε μέσα στην τελευταία 40ετία με τη Ρωσία να παρέχει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην Ινδία με αντάλλαγμα μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, υφάσματα, φάρμακα κ.α.

Η Αναντ τόνισε πως η Ινδία θεωρεί πως είναι «ουδέτερο μέρος» στην εξελισσόμενη σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας και πως παρά την πίεση που ασκούν οι κυρώσεις θα συνεχίσει την συνεργασία με τη Ρωσία «σε όποιους τομείς είναι απαραίτητο».

Το Φόρουμ BRICS απαρτίζεται από τις ακόλουθες πέντε χώρες: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα