ΑΘΗΝΑ
02:19
|
23.09.2024
Ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντώντας νωρίτερα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε κάνει πολλά. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με τον σεΐχη κατά την συνάντησή τους. «Επίσης, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα ΗΑΕ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην εξόχως σημαντική Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Και ελπίζουμε, εάν το επιτρέψει και το πρόγραμμά σας, να σας έχουμε και πάλι μαζί μας ως επικεφαλής μίας σημαντικής επιχειρηματικής αποστολής σε αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ φίλε μου πρωθυπουργέ», απάντησε ο πρόεδρος των ΗΑΕ. «Η μεταξύ μας σχέση είναι πολύ σημαντική και το κύριο μέλημά μου είναι να δω αυτή τη σχέση να αποδίδει καρπούς.  Έχουμε εργαστεί προκειμένου να χτιστεί μια γέφυρα μεταξύ των χωρών μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Και η σχέση μας βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να αναβαθμιστεί κι άλλο», συμπλήρωσε. 

Τα βασικά αντικείμενα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν ο τομέας της ενέργειας, ιδίως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και οι προοπτικές ενίσχυσης των επενδυτικών σχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι τα ΗΑΕ αποτελούν σταθερό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, με σημαντικό ρόλο στην περιοχή του Κόλπου και διεθνώς.

Στη διευρυμένη συνάντηση των δύο ηγετών με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Νίκος Τσάφος.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (WAM), ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ κατά την επίσκεψή του πρόκειται να συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς το «συμφέρον» του Ισραήλ

Η Κένυα θα στείλει 600 ακόμη αστυνομικούς στην Αϊτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα