ΑΘΗΝΑ
08:45
|
22.05.2024
Εν μέσω έντασης με την Κίνα, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 13,9%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ταϊβάν αποκάλυψε σχέδια για αύξηση ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες, εβδομάδες αφότου η Κίνα πραγματοποίησε άνευ προηγουμένου στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί, μετά την επίσκεψη στην Ταϊπέι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πελόζι, που ανέβασε το θερμόμετρο στην περιοχή.

Η αύξηση των δαπανών κατά 13,9%, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση για νέα μαχητικά αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό, θα ανεβάσει τον συνολικό αμυντικό προϋπολογισμό σε ένα ρεκόρ 19,41 δισεκατομμυρίων, ή περίπου το 15% των συνολικών κρατικών δαπανών.

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση της προέδρου προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν και υπόκειται σε κοινοβουλευτική έγκριση, σηματοδοτεί μια απότομη αύξηση των δαπανών σε σύγκριση με τις αυξήσεις περίπου 4-5 % τα τελευταία χρόνια.

Η πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως η αποφασιστικότητα της Ταϊβάν να υπερασπιστεί την κυριαρχία της δεν θα αλλάξει λόγω «πιέσεων ή απειλών», τονίζοντας παράλληλα ότι ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας «δεν θα προκαλέσει επεισόδια ούτε θα κλιμακώσει τις συγκρούσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Αναζητώντας Σωτήρα

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα