ΑΘΗΝΑ
22:27
|
05.05.2024
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της συμφωνίας ύψους 2,26 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα υπέγραψε συμφωνία 3 τρισεκατομμυρίων γουόν (2,26 δισεκατομμυρίων ευρώ) με ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας για την παροχή εξαρτημάτων για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Αιγύπτου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι η σύμβαση μεταξύ της κρατικής Korea Hydro and Nuclear Power και της ASE, θυγατρικής του ρωσικού κρατικού πυρηνικού ομίλου Rosatom, προβλέπει την παροχή εξοπλισμού και κατασκευαστικών εργασιών που σχετίζονται με τουρμπίνες από τη Νότια Κορέα για το εργοστάσιο που κατασκευάζεται στη Νταμπάα, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καΐρου στις ακτές της Μεσογείου.

Ανώτερος βοηθός του προέδρου της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις επιβραδύνθηκαν από «απροσδόκητες μεταβλητές», κυρίως την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εκστρατεία κυρώσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Μόσχας.

Ο Τσόι Σανγκ-μοκ, ανώτερος γραμματέας οικονομικών υποθέσεων του Γιουν, δήλωσε ότι η Νότια Κορέα παρείχε εκ των προτέρων εξηγήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα σχέδιά της να συμμετάσχει στο έργο και ότι οι σύμμαχοι θα διατηρήσουν στενή διαβούλευση καθώς προχωρούν οι εργασίες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα οι τεχνολογίες που παρέχονται από τη Νότια Κορέα να συγκρουστούν με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το γραφείο του Γιουν δήλωσε ότι η συμμετοχή στην κατασκευή του εργοστασίου είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή τεχνολογίας πυρηνικής ενέργειας της χώρας από το 2009, όταν μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Νότιας Κορέας κέρδισε συμβόλαιο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή αντιδραστήρων πυρηνικής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο συντηρητικός Γιουν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις νοτιοκορεατικές εξαγωγές τεχνολογίας πυρηνικής ενέργειας, οι οποίες επιμένει ότι υπονομεύθηκαν υπό τις πολιτικές του φιλελεύθερου προκατόχου του, Μουν Τζε-ιν, ο οποίος προσπάθησε να μειώσει την εγχώρια εξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα