ΑΘΗΝΑ
05:29
|
05.05.2024
Η μείωση των επιτοκίων δεν ευνοεί τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που είχαν στραφεί σε αυτά στη διάρκεια της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απώλειες διαπιστώνουν οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων μετά την προειδοποίηση του επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ κατά της πρόωρης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ο Πάουελ ουσιαστικά υπαινίχθηκε συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων για κάποιο διάστημα ώσπου να «περιοριστεί» ο πληθωρισμός. Μία τέτοια εξέλιξη δεν ευνοεί τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που είχαν στραφεί σε αυτά στη διάρκεια της πανδημίας και των διαδοχικών «λοκντάουν».

Ο Τζος Ολσζέουικς, επικεφαλής της έρευνας του διαχειριστή κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Valkyrie Investments χαρακτήρισε την προειδοποίηση του Πάουελ «γερακίσια».

Γεγονός είναι πάντως πως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Βitcoin, καταγράφει (για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα) απώλειες της τάξης του 3,35% εδώ και ένα 24ωρο και κινείται στα 20.721,6 δολάρια. Από την περασμένη Παρασκευή διαπραγματεύεται σε ένα εύρος γύρω στα 22.000 με 20.000 δολάρια.

Από την άλλη, ένα άλλο κρυπτονόμισμα, τo Ether υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις και κινείται επίσης αρνητικά με πτώση 7,24% στα 1.575,32 δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα