ΑΘΗΝΑ
15:56
|
25.04.2024
Το εμβόλιο της Moderna έχει αποφέρει έσοδα 10,4 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, ενώ το εμβόλιο της Pfizer απέφερε έσοδα περίπου 22 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας Pfizer για παραβίαση πατέντας στην ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυριζόμενη ότι αντέγραψαν τεχνολογία που ανέπτυξε η Moderna χρόνια πριν από την πανδημία.

Η αγωγή, η οποία επιδιώκει απροσδιόριστες χρηματικές αποζημιώσεις, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, ανέφερε σήμερα η Moderna σε δελτίο Τύπου.

Η Moderna και η Pfizer ήταν δύο από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πρώτα στην Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020 και στη συνέχεια μία εβδομάδα αργότερα στη Moderna. Το εμβόλιο της Moderna έχει αποφέρει έσοδα 10,4 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, ενώ το εμβόλιο της Pfizer απέφερε έσοδα περίπου 22 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στις αρχές της πανδημίας, η Moderna ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβάλει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της σχετικά με τον κορονοϊό για να βοηθήσει άλλες εταιρείες να αναπτύξουν τα δικά τους εμβόλια, ιδιαίτερα για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Ωστόσο τον Μάρτιο του 2022 η Moderna δήλωσε ότι αναμένει από εταιρείες όπως η Pfizer να σεβαστούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της, αλλά δεν θα ζητήσει αποζημίωση για οποιαδήποτε δραστηριότητα πριν από την 8η Μαρτίου 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα