ΑΘΗΝΑ
00:34
|
19.05.2024
Μια κρίση ζάχαρης σε ολόκληρη τη χώρα έχει διαταράξει τη δουλειά και την παραγωγή πολλών εργοστασίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Τυνήσιος συνδικαλιστής επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι μια κρίση ζάχαρης σε ολόκληρη τη χώρα έχει διαταράξει τη δουλειά και την παραγωγή πολλών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων δύο εργοστασίων Coca-Cola.

Αυτό σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Anadolu ο Ιμάντ Αλ-Μπαχί, επικεφαλής της Περιφερειακής Ένωσης Βιομηχανίας, Εμπορίου και Χειροτεχνίας στο Κυβερνείο Μπεν Αρούς.
«Η κρίση της ζάχαρης είναι ένα εθνικό πρόβλημα προς το παρόν και το θέμα δεν αφορά μόνο τις επαρχίες Beja και Ben Arous. Περιμέναμε να καλύψουμε την έλλειψη αυτού του υλικού με δύο τοπικές συμφωνίες με το εργοστάσιο ζάχαρης στο κυβερνείο του Bizerte , αλλά το εργοστάσιο δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του», εξήγησε ο Αλ-Μπαχί.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, το εργοστάσιο ζάχαρης στο Bizerte είναι ο λόγος για τη γρήγορη έξαρση της κρίσης. Πολλά εργοστάσια έχουν πληγεί από αυτήν την έλλειψη, συμπεριλαμβανομένων δύο εργοστασίων της εταιρείας Coca-Cola και άλλων εργοστασίων παραγωγής μπισκότων και σοκολάτας στο Ben Κυβερνείο Αρούς».

Ο Αλ-Μπαχί συνέχισε: «Υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης. Περιμένουμε τις επίσημες αρχές του κράτους να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό, ώστε η παραγωγή να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα».
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Κυβερνείου Beja: «Οι εργάτες του εργοστασίου της Coca-Cola οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία την Παρασκευή μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση της παραγωγής και την αναστολή της σε ορισμένες μονάδες, καθώς και για την καθυστέρηση στην εκταμίευση των μισθών τους λόγω της κρίσης της ζάχαρης».

Η Τυνησία αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση έλλειψης τροφίμων. Υπάρχει παντελής απουσία βασικών τροφίμων στην αγορά, όπως λάδι, αλεύρι και καφές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα