ΑΘΗΝΑ
00:56
|
22.09.2024
Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το σχέδιο παρέμβασης του μπλοκ θα μπορούσε να παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει επείγοντα μέτρα για να μειώσει τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Οι εκτοξευόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διάφορους λόγους, τους περιορισμούς του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», φέρεται να δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στη Στρατηγική Σύνοδο Κορυφής του Μπλεντ στη Σλοβενία.

«Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την φον ντερ Λάιεν, οι ακριβείς λεπτομέρειες του σχεδίου παρέμβασης βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας, αλλά θα μπορούσε να παρουσιαστεί εντός αυτής της εβδομάδας.

Οι τιμές της ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και την οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που ανακάμπτουν από την πανδημία.

Οι κυβερνήσεις έχουν ήδη δεσμεύσει περίπου 280 δισεκατομμύρια ευρώ σε μειώσεις φόρων και επιδοτήσεις για να βοηθήσουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. Οι κυβερνήσεις έχουν επίσης αρχίσει να περιορίζουν τη χρήση ενέργειας, απαγορεύοντας τον εξωτερικό φωτισμό για τα κτίρια και μειώνοντας τις θερμοκρασίες θέρμανσης εσωτερικών χώρων για να επιτύχουν τον εθελοντικό στόχο της ένωσης για μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα