ΑΘΗΝΑ
20:04
|
01.12.2022
«Εδώ δεν έχουμε μια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είναι μάχη όλων απέναντι σε ένα νέο παρακράτος», τόνισε η Σοφία Σακοράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τεράστιο αριθμό αιτημάτων παρακολούθησης στην Ελλάδα επεσήμανε στην τοποθέτησης της η εισηγήτρια του Μερα25 Σοφιά Σακροράφα.

«Ο κύριος πρωθυπουργός μίλησε για 55. 1xbet عربي 000 εντολές παρακολουθήσουν επί ΣυΡιζΑ αντίστοιχα είναι και τα δεδομένα για τις δικές του ημέρες. Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ μάθαμε ότι υπήρξαν περίπου 3000 εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου για εγκληματικές δραστηριότητες και 15.475 για λόγους εθνικής ασφάλειας μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί βάσιμα» σημείωσε.

«Το 2019 σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία διατάχθηκαν 1423 εντολές επιτήρησης τηλεπικοινωνιών. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί στην συντριπτικά μικρότερη Ελλάδα γίνονται υπερδεκαπλάσιες παρακολουθήσεις από τη Γερμανία για να μιλήσουμε μόνο για πληθυσμό και όχι για διεθνή ρόλο. Μαζί με τις εγκληματικές δραστηριότητες είχαν συνολικά 5000 τέτοιες εντολές και το 2020 5. افضل موقع مراهنات كرة القدم 222. Ανάλογα είναι και τα δεδομένα στη Βρετανία. Εκεί συνολικά τα αιτήματα αυτά ανήλθαν σε μόλις 3649. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό;» συμπλήρωσε. العب اون لاين مجانا

«Η θρασύτατη πρακτική των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων αποτελεί ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος, και μάλιστα στον πυρήνα του. Η κυβερνητική – ή πρωθυπουργική, αν προτιμάτε – απόπειρα “εξουδετέρωσης” του Τύπου και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων συνιστά, από μόνη της, υπονόμευση του συστήματος ελέγχων και ισορροπιών του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι και ουσιώδες συστατικό του». 

«Δεν υπάρχει αρχή της δημόσιας διοίκησης που να μην προσβάλλεται με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις». 

Η βουλευτής του Μερα25 έκανε λόγο για ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος και υπογράμμισε: «θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφού ο κύριος Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του παρακράτους».

Κλείνοντας σημείωσε πως το Μερα25 ζητά την εξέταση της υπόθεσης παρακολούθησης των τηλεφώνων του ΚΚΕ, και των ενεργειών της ΕΥΠ όλα αυτά τα χρόνια μετά το 2005 για την αποτροπή της παρακολούθησης Ελλήνων και ελληνικών υπηρεσιών και θεσμών από ξένες υπηρεσίες και ιδίως από την NSA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αγώνες οδήγησαν στο θαύμα: Η ιστορία του HIV/AIDS

Κίνα: Πέντε νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής

Αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα