ΑΘΗΝΑ
20:39
|
06.05.2024
Χωρίς να αποδέχεται το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ - Δεν θα προτείνει δεύτερη επιτροπή αλλά επιμένει στη διερεύνηση στο παρελθόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «παρών» θα εκφραστεί η ψήφος της ΝΔ επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

«Η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία όχι μόνο δεν θα αντιταχθεί στη σύσταση αλλά και θα εγγυηθεί τον μη ευτελισμό της διαδικασίας και δεν θα προτείνει και δεύτερη επιτροπή. Άρα εμείς θα ψηφίσουμε παρών, διευκολύνοντας τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποδεχόμαστε φυσικά το σκεπτικό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Σημειώνουμε ωστόσο εξαρχής ότι θεωρούμε χρήσιμο να επεκταθεί η διάρκεια του χρόνου διερεύνηση στο παρελθόν όχι για να αναζητηθούν συμψηφισμοί ή να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη, αλλά προκειμένου να εξάγουμε πληρέστερα συμπεράσματα και να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα για τις οποίες διαχρονικές αδυναμίας της ΕΥΠ, όπως άλλωστε ζητούν και άλλοι όπως το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Καιρίδης.

Την πρόθεση ψήφου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προσθέτοντως ότι «ασφαλώς η έρευνα πρέπει να αφορά το παρόν δηλαδή τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και ο Κανονισμός της Βουλής όσο και τη διερεύνηση για τη λειτουργία κακόβουλων λογισμικών στο πλαίσιο της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα ωστόσο θα πρέπει να ακουστούν και πρόσωπα που είχαν την ευθύνη διοίκησης της ΕΥΠ στο παρελθόν κι αυτό όχι για συμψηφισμούς αλλά για να εντοπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διαπιστωθεί ποιες βελτιώσεις και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα