ΑΘΗΝΑ
07:02
|
27.04.2024
Χιλιάδες βρετανικές παμπ θα οδηγηθούν στο λουκέτο λόγω των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας, εκτός εάν λάβουν επείγουσα κρατική υποστήριξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βιομηχανία παμπ και ζυθοποιίας της Βρετανίας κάλεσε την Τρίτη την κυβέρνηση να σχεδιάσει ένα πακέτο επείγουσας υποστήριξης για να αποτρέψει τις εντυπωσιακές αυξήσεις του ενεργειακού κόστους που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στον κλάδο.

Την περασμένη εβδομάδα η ρυθμιστική αρχή ενέργειας δήλωσε ότι το ανώτατο όριο τιμών για εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία θα εκτιναχθεί κατά 80% σε 3.549 λίρες (4.164,75 δολάρια) κατά μέσο όρο ετησίως από τον Οκτώβριο, αλλά εάν δεν υπάρξει ανώτατο όριο για τις επιχειρήσεις, ορισμένοι ανέφεραν ότι θα αντιμετωπίσουν αυξήσεις άνω του 300% τους λογαριασμούς ενέργειας τους.

Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της British Beer and Pub Association ζήτησαν παύση των εισφορών, την καθιέρωση ανώτατου ορίου τιμών ενέργειας για τις μικρές επιχειρήσεις και πρόσθετη επιχορήγηση για τις παμπ.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η πρώτη στις δημοσκοπήσεις υποψήφια για την αντικατάσταση του Τζόνσον στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος που θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

«Καθώς έρχονται περισσότερα συμβόλαια σταθερής τιμής για ανανέωση, αυτό μόνο χειροτερεύει. Η ώρα για δράση είναι τώρα», ανέφεραν στην επιστολή οι ηγέτες των J.W Lees Brewery, Greene King, Admiral Taverns, St Austell Brewery, Drake and Morgan και Carlsberg Marstons. .

«Χωρίς ταχεία και ουσιαστική παρέμβαση από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε έναν τεράστιο αριθμό παμπ να κλείνουν οριστικά τις πόρτες τους, αφήνοντας άτομα χωρίς δουλειά κατά τη διάρκεια μιας κρίσης του κόστους ζωής».

Ο όμιλος είπε ότι η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας έπληξε τη βιομηχανία ακριβώς τη στιγμή που άρχιζε να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

«Έχοντας επιβιώσει από τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία, οι παμπ και οι ζυθοποιίες αντιμετωπίζουν και πάλι μια υπαρξιακή απειλή λόγω συνθηκών πέρα από τον έλεγχό τους», δήλωσε ο Κέβιν Γκέργκελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ζυθοποιίας St Austell.

«Το κόστος της ενέργειας απειλεί να προκαλέσει μαζική καταστροφή των επιχειρήσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα