ΑΘΗΝΑ
01:07
|
25.04.2024
Ο τομέας μηχανολογίας και ηλεκτρολόγων μηχανικών της Ελβετίας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εξοικονόμηση ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τομέας μηχανολογίας και ηλεκτρολόγων μηχανικών της Ελβετίας δήλωσε την Τρίτη ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εξοικονόμηση ενέργειας και ζήτησε περισσότερη κρατική υποστήριξη για να βοηθήσουν τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελβετία έθεσε έναν εθελοντικό στόχο εξοικονόμησης αερίου 15% για το χειμώνα, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου ως συνέπεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της εξάρτησης της Ελβετίας από τις εισαγωγές φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα.

Η SwissMEM, η οποία εκπροσωπεί εταιρείες μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών, είπε ότι πρέπει να αρθούν οι στόχοι μείωσης του άνθρακα για εταιρείες που αλλάζουν σε πετρέλαιο θέρμανσης από φυσικό αέριο και η κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει κίνητρα στους ιδιοκτήτες εφεδρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας και να εξορθολογίσει τις ρυθμιστικές εγκρίσεις για βιομηχανίες που αλλάζουν την παραγωγή σε νύχτες ή Κυριακές.

Πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η εξοικονόμηση ενέργειας και τα σπίτια, τα γραφεία, οι μονάδες παραγωγής, τα μουσεία και τα εμπορικά κέντρα να μην θερμαίνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 19°C (66,2°F) αυτόν τον χειμώνα.

Οι νέες παραγγελίες στον τομέα της μηχανολογίας και της μηχανικής αυξήθηκαν κατά 10,1% το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,1% και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, ανέφερε η SwissMEM σε δήλωση.

Ωστόσο, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και των βασικών εμπορευμάτων ώθησαν το κόστος παραγωγής όπως ακριβώς το ευρώ υφίσταται ταχεία ονομαστική υποτίμηση έναντι του ελβετικού φράγκου.

«Όλοι αυτοί οι παράγοντες ασκούν πίεση στα περιθώρια κέρδους των εταιρειών. Εκτός από όλα αυτά, υπάρχει η διαφαινόμενη απειλή για ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα. Αυτές πρέπει να αποτραπούν με κάθε κόστος», ανέφερε η ένωση.

Δεν είναι όλα τα μέλη της MEM σε θέση να χρησιμοποιούν ευέλικτο σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουν τις διακοπές ρεύματος που θα σταματούσαν την παραγωγή σε εταιρείες που χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες για προϊόντα, είπε.

Οι βιομηχανικές εταιρείες που βασίζονται σε αδιάλειπτη παροχή ρεύματος πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε δελτίο φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που η κυβέρνηση είπε ότι θα μπορούσε να επιβάλει στο χειρότερο σενάριο.

Η ένωση κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή της στρατηγική, λέγοντας: «Είναι σαφές από την τρέχουσα κατάσταση ότι δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τόσο τα πυρηνικά όσο και τα ορυκτά καύσιμα ταυτόχρονα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα