ΑΘΗΝΑ
11:21
|
23.05.2024
Μετά τον Κώστα Τζαβάρα και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο Νικήτας Κακλάμανης στρέφει τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού. Αναμένεται και παρέμβαση Κώστα Καραμανλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον Κώστα Τζαβάρα και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, ακόμα ένα πολύπειρο στέλεχος τη ΝΔ, ο Νικήτας Κακλάμανης στρέφει τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού και διαφοροποιείται όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra και στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με το γεγονός ότι με τη νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ να μην έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν.

 Αφού πρωτίστως έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ ζήτησε να αλλάξει η τροπολογία με την οποία καταργήθηκε η δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Πρέπει να μπει ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο. Θεωρώ ότι μέσα στη συζήτηση που θα γίνει, η τροπολογία που εγώ αν παρακολουθούμαι δεν μπορώ πλέον να ενημερώνομαι, πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι. Πρέπει να μπει ξανά στην κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκπομπή.

«Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι. Τι κακό ενδεχομένως έχω κάνει», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια έριψε τα βέλη του προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη με αφορμή τη φράση του πως κανείς δεν ξέρει τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά τόνισε: «Εγώ εδώ απόψε δεν εκπροσωπώ τον κ. Γεραπετρίτη. Είμαι βουλευτής του κόμματός μου και εκπροσωπώ την παράταξή μου. Στο φιλόξενο στουντιό σας φωνάξτε αύριο τον κ. Γεραπετρίτη και ρωτήστε τον τι εννοούσε».

«Αν ήξερα θα απαντούσα. Σκέπτομαι μεγαλοφώνως. Όταν δεν ξέρω, δεν κάνω εικασίες», ανέφερε στο τέλος.

Νωρίτερα της ημέρας, καταιγιστικές υπήρξαν και οι δηλώσεις του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ κατέθεσε, παράλληλα, πρόταση για ανεξάρτητη έρευνα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έτσι ώστε να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις.

«Καταθέτω πρόταση αν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα πέραν της Εξεταστικής. Αν θέλουμε να μην κουκουλωθεί τίποτα, πρέπει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει δική του έρευνα στην οποία να καταθέσει και ο κ. Ανδρουλάκης. Εγώ λέω ότι η χώρα ταλανίζεται από μία υπόθεση η οποία δεν είναι ασήμαντη αλλά μπορεί να μην είναι ούτε τεράστια όπως παρουσιάζεται», είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε νέα δημόσια παρέμβαση ετοιμάζεται να προβεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα, με αφορμή να αποτελεί η εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Στην επικείμενη παρέμβασή του αναμένεται να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ενιαία φορολόγηση για τους στρατιώτες, προοδευτική για τους υπόλοιπους

Κίνα: Στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ως απάντηση στις προκλήσεις της Ταϊπέι

ΗΠΑ: Έτοιμες για συζήτηση με Ουκρανία περί χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος

Πρόεδρος τουρκικού κοινοβουλίου: Σε άνοδο η ισχύς του τουρκικού κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα