ΑΘΗΝΑ
18:47
|
01.12.2022
«Κάθε είδους ενέργεια που θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια των στρατιωτών μας θα θεωρηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε σήμερα ότι οποιεσδήποτε ενέργειες θεωρηθεί ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας που συνορεύει με την Ουκρανία, θα αντιμετωπιστούν ως επίθεση εναντίον της ίδιας της Ρωσίας.

Η Ρωσία σταθμεύει εκεί ειρηνευτικές δυνάμεις από το τέλος ενός τρίμηνου πολέμου το 1992 που άφησε την Υπερδνειστερία εκτός του μολδαβικού ελέγχου. Τον Απρίλιο, οι εντάσεις στη Μολδαβία αυξήθηκαν μετά από μια σειρά εκρήξεων στην Υπερδνειστερία.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε είδους ενέργεια που θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια των στρατιωτών μας θα θεωρηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του στην κορυφαία σχολή εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας.

Μετά τα σχόλια του Λαβρόφ, το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας κάλεσε τον απεσταλμένο της Ρωσίας στη χώρα για διευκρινίσεις. «Υπενθυμίζουμε στη ρωσική πλευρά ότι η νομοθεσία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας εγγυάται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες», ανέφερε το υπουργείο.

Τον Ιούνιο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να χορηγήσουν στη συνταγματικά ουδέτερη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στο μπλοκ. Εκείνη την εποχή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, χαρακτήρισε τις αποφάσεις να δοθεί τόσο στη Μολδαβία όσο και στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας, μια «ιστορική στιγμή» που «σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία προς την ΕΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

Τη χρήση ένοπλων ρομπότ από την αστυνομία ενέκρινε το Σαν Φρανσίσκο

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα